Antena Meniu Search
x

Video Moartea misterioasă a militarului francez găsit înjunghiat cu o foarfecă, într-un hotel din București. Primele ipoteze ale anchetatorilor

Moartea misterioasă a unui militar francez într-un hotel din Bucureşti pune în alertă autorităţile din două ţări. Subofiţerul de 41 de ani a fost găsit de o cameristă, înjunghiat în gât cu o foarfecă, iar din informaţiile Observator este din propria trusă militară. Poliţiştii verifică ambele ipoteze: crimă sau sinucidere. Bărbatul era într-o misiune logistică, se cazase la un hotel de patru stele împreună cu mai mulţi camarazi pe 3 noiembrie, chiar în ziua când ministrul francez al Apărării a venit în România. Până acum, niciun oficial francez nu a comentat cazul.  

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 06.11.2022, 19:24

Vezi și

Alarma s-a dat în jurul prânzului când una din cameristele hotelului de patru stele l-a găsit pe militar pe pat într-o baltă de sânge. Avea mai multe răni în jurul gâtului şi o foarfecă pe piept.  

Militarul de 41 de ani era subofiţer şi nu face parte din grupul de luptă de la Cincu. Venise la Bucureşti cu o misiune logistică. Se cazase în hotelul de patru stele deţinut de o companie franceză pe 3 noiembrie. În aceeaşi zi a fost în România şi ministrul francez al Apărării. Camerele sunt rezervate până pe 3 ianuarie 2023. Bărbatul stătea într o cameră la etajul 5 şi nu mai fusese văzut de o zi. Anchetatorii cred că ar fi murit cu multe ore înainte de a fi găsit. 

Militar francez găsit mort în București. Potrivit surselor Observator, urmele de sânge de pe mână ar indica o sinucidere

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: Faptul că acolo era o foarfecă e foarte ciudat, vedeţi dumneavoastră, dacă vine cineva să facă rău cuiva, nu se foloseşte de o foarfecă. Modul acesta de operare, ciudat, ne conduce la ideea că ar fi vorba de o sinucidere. Se pare că stă în picioare ipoteza unui suicid, de cele mai mulre ori să ştiţi că nu e neapărat nevoie să se aplice o metodă clasică, sunt şi sinucideri foarte, foarte ciudate. 

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii nu ecxlud totuşi varianta crimei, mai ales că nu a fost găsit niciun bilet de adio. Ancheta a fost începută de poliţiştii români, continuată de parchetul militar şi cel mai probabil va fi preluată de autorităţile militare franceze. 

A fost deschis un dosar pentru moarte suspectă

Anchetatorii se vor ocupa de percheziţia informatică şi vor verifica imaginile de pe camerele de supraveghere ale hotelului pentru a face lumină în acest caz. Mâine medicii legişti vor începe autopsia. Deocamdată a fost deschis dosar penal pentru moarte suspectă. A fost audiată camerista şi potrivit surselor Observator în zilele următoare vor ajunge la declaraţii alţi angajaţi ai hotelului, dar şi toţi cei care sunt cazaţi la etajul 5 al hotelului.

Franța conduce din mai 2022 Grupul de Luptă al NATO din România. 550 de soldaţi francezi se află în baza militară de la Cincu. În urmă cu câteva zile, ei s-au plâns în presa franceză că fac foamea şi frigul în baza de la Cincu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Moartea misterioasă a militarului francez găsit înjunghiat cu o foarfecă, într-un hotel din București. Primele ipoteze ale anchetatorilor