Antena Meniu Search
x

Foto Cum arată obrazul polițistului înjunghiat la Bosanci de un criminal: "Dacă nemernicul lovea cu câțiva centimetri mai jos, i-ar fi secționat vena jugulară"

Polițistul atacat fulgerător cu cuțitul de un individ din localitatea suceveană Bosanci s-a ales cu o rană adâncă la față, ce probabil îl va lăsa cu cicatrici. Fotografia a fost publicată de Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS. Reamintim faptul că pe 27 octombrie, un bărbat de 36 de ani, fost cadru militar, și-a înjunghiat mortal bunicul și, în asaltul nemilos, l-a rănit și pe agent. Atenție, imagini care pot avea impact emoțional.

de Redactia Observator

la 06.11.2022, 19:29

polițist rănit în Bosanci
Cum arată obrazul polițistului înjunghiat la Bosanci de un criminal: "Dacă nemernicul lovea cu câțiva centimetri mai jos, i-ar fi secționat vena jugulară" - Observator

"În urmă cu o săptămână, în comuna suceveană Bosanci, un fost militar înarmat cu două cuțite, atacă polițiștii sosiți la fața locului și își ucide bunicul, totul petrecându-se fulgerător, în câteva secunde. Colegii mei fac uz de armamentul din dotare, iar criminalul este imobilizat. Nu vreau să analizez elementele de detaliu ale evenimentului, acestea făcând parte din ancheta procurorului criminalist care instrumentează cauza.

Ce vreau să aduc în atenție este un obraz. Așa arată obrazul tânărului polițist care a fost victima infracțiunii de ultraj, atacatorul tăindu-l cu un cuțit înainte de a-și duce la bun sfârșit planul, acela de a-și ucide bunicul.

Așa arată obrazul unui polițist care până la sfârșitul vieții, când se va privi în oglindă își va aminti că a trecut pe lângă moarte, punându-se în slujba cetățeanului. Dacă nemernicul lovea cu câțiva centimetri mai jos, i-ar fi secționat vena jugulară sau artera carotidă, ceea ce ar fi dus la decesul lui Alex în câteva minute. Și am fi elogiat un erou. Încă unul.

Ce s-ar fi întâmplat și dacă Alex ar fi fost trimis să intervină singur, așa cum se practică din ce în ce mai des la IPJ Suceava, patrula nefiind compusă din minim doi polițiști? Vă spun eu, i-am fi scris numele pe o plachetă rece, avansat post-mortem în grad de ofițer. L-am fi așezat în locul de veșnicie, alături de eroul Sorin Vezeteu.

Pe acelaşi subiect

Eu nu mai vreau eroi post-mortem, domnule pseudoministru. Țara asta nu are nevoie de eroi. Țara are nevoie de polițiști dedicați, motivați să își îndeplinească atribuțiile de serviciu, și fac aici trimitere la cei ce nu înțeleg de ce polițiștii beneficiază de pensii de serviciu, în condiții de pensionare diferite de cele ale unui patiser", scris pe Facebook Bogdan Bănică, președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Filmul crimei de la Bosanci

Scene de groază au avut loc pe 27 octombrie, ziua în amiaza mare, în mijlocul străzii, într-o localitate din Suceava. Un bărbat de 36 de ani, fost cadru militar, a înjunghiat doi oameni. Mai întâi un poliţist, la faţă, apoi l-a ucis pe bunicul lui, în vârstă de 87 de ani. Agentul a fost chemat de bătrân, tocmai pentru că se temea pentru viaţa lui.

Bunicul şi nepotul locuiau în aceeaşi curte, în care fiecare avea casa lui. Din aprilie, de când tânărul s-a întors din străinătate, stăteau împreună. Tot de atunci au început şi problemele dintre cei doi. Nepotul şi-ar fi dorit lucrurile bunicului.

"Oricine intra în ogradă la dumnealui îl strângea de gât. El avea impresia că vine cineva să-i ia moştenirea bunicului lui. El se credea deja proprietar pe moştenirea bunicului lui", povestește Neculai Miron, primarul comunei Bosanci.

Primarul povesteşte că bătrânul era atât de speriat de propriul nepot încât l-a sunat să-l roage să cheme poliţia. Doar că agenţii ar fi venit abia după aproape două ore. În timp ce bătrânul le povestea poliţiştilor despre ameninţări, tânărul a ieşit din curte cu două cuţite. 

Bătrânul a fost lovit la gât, iar rana i-a fost fatală. Poliţistul a fost tăiat la faţă. Doar focurile de armă au putut să-l oprească pe agresor. Şi poliţistul, dar şi criminalul au fost duşi la spital pentru îngrijiri medicale.

Criminalul ar fi lucrat ca genist la unitatea de la Mihail Kogălniceanu

Rudele spun că agresorul a absolvit o facultate de management şi turism internaţional şi şcoala de subofiţeri. Ar fi lucrat un an ca genist la unitatea de la Mihail Kogălniceanu, însă, a renunţat şi a plecat şofer de TIR în Anglia. Războiul din Ucraina l-ar fi afectat şi i-a schimbat comportamentul. 

"El a plecat de două ori spre Rusia.Să meargă să-l ajute pe Putin", susține tatăl lui vitreg.

Cazul este cercetat acum de un procuror criminalist din Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cum arată obrazul polițistului înjunghiat la Bosanci de un criminal: "Dacă nemernicul lovea cu câțiva centimetri mai jos, i-ar fi secționat vena jugulară"