Antena Meniu Search
x

Video Moartea vine pe roţi. Service-urile auto ilegale, un fenomen care transformă România în campioana Europei la accidente rutiere

România este campioana Europei la accidente rutiere cu morți și răniți. Moartea vine pe roţi. Roţi care, de cele mai multe ori, sunt montate în barăci improvizate de oameni care pretind că ştiu ce fac. Pentru suma corectă, îţi repară întreaga maşină fără să-ți ofere vreo garanție. Service-urilor auto ilegale sunt un fenomen care pune în pericol vieţile tuturor.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 09.11.2021, 20:19

Vezi și

Strada Ilioara. Sectorul 3. Este unul dintre locurile unde poţi rezolva orice problemă ai cu maşina. Sunt o mulţime de garaje aici. În cele mai multe se fac reparații ilegale. Ne-am oprit în faţa unuia, pretinzând că avem nevoie de ajutor. Într-o clipă, aşa-zisul mecanic deschide capota şi începe "evaluarea". Îl întrebăm dacă primim vreo garanţie.

Service-urile ilegale nu duc lipsă de clienţi

Altă localitate, acelaşi discurs. La un mecanic din Slobozia, totul este posibil. În România, există oficial 12.600 de service-uri auto. Nimeni nu ştie însă câte funcţionează clandestin. Se estimează că numărul lor ar fi la fel de mare ca cel al atelierelor autorizate. "Aproape fiecare colţ de stradă, în curtea din spate, băiatul care ştie să fac un pic de tinichigerie şi are şi o trusă de scule, mai schimbă un pivot, o curea de transmisie", a declarat Titi Aur, expert auto.

Service-urile ilegale nu duc lipsă de clienţi. Cum veniturile au fost mai mici pe timp de pandemie, mulţi s-au orientat către prețuri mai mici. Cu orice risc. "Foarte mulţi proprietari de vehicule merg pe recomandarea prietenilor şi cunoştinţelor la atelierele de reparaţii. Şi, de multe ori, pică în anumite capcane", a declarat Mihai Dogărescu, Registrul Auto Român.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Moartea vine pe roţi. Service-urile auto ilegale, un fenomen care transformă România în campioana Europei la accidente rutiere