Antena Meniu Search
x

Video Moartea violentă a bebeluşului botezat la Suceava, pneumonie în acte. Preotul i-ar fi propus tatălui să "muşamalizeze" tot

Răsturnare de situaţie în cazul bebeluşului din Suceava care a murit la câteva ore după ce a fost băgat în cristelniţă în timpul botezului. La doi ani de la tragedie, medicii legişti bucureşteni au stabilit că băieţelul de doar o lună şi jumătate a avut parte de o moarte violentă. Şi nicidecum una cauzată de o pneumonie, aşa cum reieşea din expertiza colegilor legişti din Suceava. Ultimele concluzii i-au revoltat pe părinţii bebeluşului, care îi acuză acum de abuz în serviciu pe cei care au analizat primii decesul. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.01.2023, 16:40

Vezi și

Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici din București a publicat raportul referitor la motivul decesului bebelușului din Suceava, care a murit la scurt timp după botez, ceremonie religioasă care a avut loc la Biserica "Sf. Împărați Constantin și Elena". Concluzia: micuţul a avut parte de o moarte violentă. 

Acuzaţiile aduse de tatăl bebeluşului mort după botez

"Acest raport arată clar faptul că preotul e vinovat de moartea copilului şi contrazice în totalitate raportul de la Suceava. Consider că doamnele doctor au dorit să muşamalizeze acest dosar. Chiar preotul a încercat să ia legătura cu mine, la trei săptămâni de la incident, propunându-mi să ajungem la o înţelegere", acuză tatăl bebeluşului mort.

"Potrivit raportului de la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Capitală, verificare făcută la solicitarea părinţilor bebeluşului, acesta ar fi decedat după ce ar fi inhalat o cantitate mare de lichid şi astfel nu ar mai fi putut să respire. De asemenea, este specificat şi faptul că moartea a fost una violentă, dar se discută în acelaşi raport şi despre faptul că micuţul avea alte probleme de sănătate. Acest nou raport îi contrazice, practic, pe cei de la Serviciul de Medicină Legală din Suceava, care au concis la momentul respectiv că moartea copilului a survenit din cauza unei pneumonii, dar şi în urma complicaţiilor pe care le avea bebeluşul pentru că fusese născut prematur", spune Clara Mihociu, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Preotul este suspect în dosar

"Părinţii au susţinut încă de atunci că nu este corectă concluzia legiştilor şi au cerut o reverificare ce schimbă acum datele anchetei. Tot părinţii spuneau atunci că, în momentul în care au ajuns cu bebeluşul la biserică, acesta era într-o stare bună şi că, deşi plângea foarte tare, preotul a continuat slujba şi l-a băgat într-un mod greşit în apă de mai multe ori. Decesul acestuia a survenit la aproximativ 12 ore de la momentul botezului. Preotul este cu calitate de suspect în acest dosar, iar ancheta continuă", adaugă Clara Mihociu, reporter Observator.

Reacţia Arhiepiscopiei Suceava

Între timp, Arhiepiscopia Suceava anunţă că va contesta rezultatul expertizei medico-legale de la Bucureşti. "Întrucât raportul publicat de IML București este în contradictoriu cu cel de la Suceava, o contestație a raportului este un demers firesc, pentru a avea o constantă a concluziilor. Ancheta nu este finalizată, motiv pentru care părintelui Alexandru Mazarache nu îi poate fi aplicată o decizie, alta decât de permisiune de slujire. Ne arătăm sprijinul necondiționat față de familia pruncului decedat, ca datorie morală și firească, manifestată în relația credincios-Biserică", se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Potrivit documentului citat, rânduiala săvârșirii Botezului nu a fost modificată, ci doar a fost transmisă preoților "o recomandare privind atenția sporită în cazurile în care pruncii au afecțiuni pe care părinții le fac cunoscute". "În cazul în care se va decide în sensul vinovăției părintelui Mazarache, se vor impune procedurile canonice și statutare în vederea sancționării", arată preotul Alexandru Flavian Sava, de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Moartea violentă a bebeluşului botezat la Suceava, pneumonie în acte. Preotul i-ar fi propus tatălui să "muşamalizeze" tot