Antena Meniu Search
x

Video Moldova, Transilvania şi Oltenia, sub cod galben de viscol şi ninsori. Prima zăpadă din 2023 a venit cu două luni întârziere

La munte a venit, oficial, iarna! Prima ninsoare serioasă din acest sezon rece a căzut azi-noapte, cu două luni mai târziu decât în alţi ani. În Moldova, Transilvania şi Oltenia este cod galben de viscol şi ninsori.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 11.11.2023, 19:23

Vezi și

Pe creste, zăpada trece de un sfert de metru în majoritatea munţilor. În Bucegi, la 2.000 de metri altitudine, au fost minus trei grade Celsius azi-noapte, iar până mâine seară se anunţă rafale de 90-100 de kilometri pe oră. Salvamontiştii i-au avertizat pe turişti că nu este vreme bună de drumeţii. La Rânca a nins de aseară până dimineaţă. Localnicii şi turiştii s-au trezit în plină iarnă. Doar şoseaua nu era acoperită cu zăpadă. Bucuroşi, copiii au încins rapid primele bătăi cu bulgări din acest sezon.

Meteorologii nu se încumetă să spună, încă, dacă vom avea zăpadă de Crăciun

În timp ce copiii s-au bulgărit, adulţii au făcut şedinţe foto la zero grade Celsius. La cota 1600, turiştii se bucură de primele imagini de iarnă. În decor deja stratul de zăpadă măsoară 15 centimetri iar meteorologii mai anunţă ninsori şi în zilele următoare. Prima ninsoare serioasă a deschis apetitul turiştilor pentru excursii. Încurajaţi de zăpadă, administratorii domeniului schiabil de la Rânca se pregătesc să deschidă sezonul de schi la 1 Decembrie.

Dacă la munte s-au echipat de iarnă, pe litoral turiştii şi-au testat limitele şi au făcut baie în mare. Apa a avut doar 13 grade Celsius, iar în aer au fost 18. Până mâine seară, toate zonele montane sunt sub cod galben de viscol şi ninsori. În centrul, sudul şi sud-estul ţării vor fi rafale de peste 55 de kilometri pe oră. După care, vremea se schimbă, din nou. "Marţi vom avea temperatură între 17 şi 20 de grade. Asta înseamnă 7-8 grade peste regimul termic normal. Până pe 18 noiembrie temperaturile încă sunt ridicate", a declarat Mihai Huştiu, meteorolog. Meteorologii nu se încumetă să spună, încă, dacă vom avea zăpadă de Crăciun. La Bucureşti, de 10 ani nu am mai avut parte de ninsori pe 25 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Moldova, Transilvania şi Oltenia, sub cod galben de viscol şi ninsori. Prima zăpadă din 2023 a venit cu două luni întârziere