Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care Vlad Obu, "copia" fraţilor Tate, e săltat de mascaţi în trafic. Cum îşi racola victimele

Prietenul fraţilor Tate, Vlad Obu, un personaj la fel de controversat ca cei doi milionari britanici a fost săltat în această dimineaţă, în trafic, de mascaţi. Dacă în ancheta idolilor săi el a fost audiat doar ca martor, acum Obu este cercetat într-un dosar de trafic de persoane, instrumentat de procurorii DIICOT de la Cluj. Obu este copie la indigo a fraţilor Tate - are afaceri în industria videochat, îşi tatuează victimele cu numele lui şi îşi cultivă imaginea de adevărat guru în mediul online prin discursuri toxice.

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 14:10

Vezi și

În total, 13 percheziții au fost efectuate în această dimineață, în Cluj-Napoca, dar și în București și județul Ilfov. Vizate sunt 3 persoane suspectate că în ultimii 2 ani ar fi constituit un grup infracțional organizat, acuzația principala fiind traficul de persoane. Totul ar fi fost coordonat de Vlad Obu sau Vlad Obuzic, pe numele lui adevărat, un apropiat al fraților Tate.

Și metoda prin care acționau era identică. Acesta împreună cu alți doi bărbați, racolau fete pe care le făceau să se îndrăgostească de ei, iar mai apoi le obligau, inclusiv prin amenințări și chiar acte de violență, să practice videochat sau să înregistreze filme dedicate adulților, care mai apoi erau valorificate pe diferite platforme.

Toți banii erau încasați de membri grupării, și nu de protagonistele acestor filme. Totul se întâmpla în apartamente din București și Cluj, iar pentru a-și fideliza victimele, le tatua numele șefului grupării pe diferite părți ale corpului. 7 victime au fost identificate până în acest moment, iar 31 de persoane urmează să fie aduse la audieri aici la sediul DIICOT Cluj.

Vlad Obu, pe numele real Vlad Cristian Obuzic. Patron de videochat, influencer și prieten al milionarilor britanici Tate. Şi-a câştigat faima cu un cont de Twitter. În scurt timp, a devenit influencer şi model pentru mii de adolescenţi. Într-un videoclip tânărul arăta cum l-a învins pe Andrew Tate la un joc de barbut. 

Pe acelaşi subiect

Cine este Vlad Obu, copia la indigo a fraţilor Tate

Împreună cu alţi doi complici, Obu s-ar fi îmbogăţit din videochat folosind metoda fraţilor Tate. Reţeta, după cum o descriu anchetatorii, era aceeaşi. Victimele erau racolate printr-un discurs amăgitor şi cu promisiuni de căsătorie. 

Alex Prunean, reporter Observator: La Cluj, totul se întâmpla într-o vilă închiriată într-un cartier de la marginea oraşului. Potrivit anchetatorilor, victimele nu erau sechestrate, dar erau ameninţate şi uneori bătute dacă se împotriveau filmărilor.

Ce se vede mai puţin online este faptul că Vlad Obu poate fi un adevărat pericol public. În urmă cu mai bine de un an, se distra aruncând scaune şi sticle de la balconul unui hotel din Mamaia. Iar un filmuleţ în care îndeamnă mai multe femei să îşi ucidă copii a devenit viral. Vlad Obu a fost implicat şi în alte scandaluri. O tânără l-a acuzat că i-ar fi pus mâna în gât, iar un bărbat susţine că ar fi fost bătut de Obu într-un club din Bucureşti.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Momentul în care Vlad Obu, "copia" fraţilor Tate, e săltat de mascaţi în trafic. Cum îşi racola victimele