Antena Meniu Search
x

Maşina unui braconier, în care se afla un morun viu de aproape 3 metri, cu 12 kilograme de icre, confiscată de poliţişti

Poliţiştii au avut o surpriză uriaşă când au oprit pentru control un autoturism, pe raza comunei Borcea. La volan se afla un bărbat care avea în interiorul maşinii un morun viu, de 2,60 metri, pe care braconierul tocmai îl pescuise.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 06.01.2020, 22:29

Morun viu, salvat de politiştii din Ialomiţa
Morun viu găsit în maşina unui braconier - foto IPJ Ialomiţa

Poliţiştii au avut o surpriză uriaşă când au oprit pentru control un autoturism, pe raza comunei Borcea. La volan se afla un bărbat care avea în interiorul maşinii un morun viu, de 2,60 metri, pe care braconierul tocmai îl pescuise.

Potrivit specialiştilor, chemaţi de poliţişti, peştele era o femelă de 120 de kilograme care ar fi avut aproximativ 12 kilograme de icre. Peştele a fost ţinut în viaţă şi redat mediului acvatic, iar maşina braconierului a fost confiscată. Pe numele braconierului a fost deschis un dosar penal.

Morun viu de aproape 3 metri, găsit în maşina unui braconier

Surpriză de proporţii la filtru al poliţiştilor din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Ialomiţa. Un morun viu, de aproximativ 120 de kilograme, cu 12 kilograme de icre a fost descoperit în interiorul maşinii.

"Împreună cu specialiști din cadrul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Mediului București, s-a procedat prin marcarea ultrasonică la examinarea morunului, care în măsurători biometrice avea o lungime de 260 de centimetri și o greutate de 120 de kilograme. De asemenea, s-a stabilit că exemplarul de pește din specia morun este femelă și deține aproximativ 12 kilograme de icre, valoarea acestuia fiind estimată la 25.000 de lei. Peștele a fost redat mediului acvatic, iar față de autoturismul cu care a fost transportat morunul s-a luat măsura indisponibilizării, pe numele bărbatului fiind întocmit dosar penal", informează poliţiştii, citaţi de ilnews.ro.

Autorităţile nu au oferit detalii despre cum a reuşit braconierul să ţină un viaţă, în maşină, un morun de aproape trei metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Maşina unui braconier, în care se afla un morun viu de aproape 3 metri, cu 12 kilograme de icre, confiscată de poliţişti