Antena Meniu Search
x

Video Munţi de gunoi, pe câmp din Mogoşoaia. Chiar angajaţii primăriei aruncă deşeurile: "Nu mai e loc în staţia de sortare. Câte o cadă, câte o saltea"

Pe un câmp din Mogoşoaia au apărut munţi de gunoaie. Culmea, chiar angajaţii primăriei ar fi cei care aruncă deşeurile acolo, la nici un kilometru de staţia de sortare din comună. Primarul se apără şi spune că este doar o soluţie de avarie. La sesizarea Observator, Garda de Mediu a anunţat că va face controale.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 01.11.2021, 20:53

Vezi și

Comuna Mogoşoaia, judeţul Ilfov. De la înălţime, imaginile vorbesc de la sine. Pe un teren viran au apărut insule imense de gunoaie, unele dintre ele periculoase. Deşeurile au fost aduse acolo... chiar de primărie. 

Andre Rotaru, reporter Observator: Suntem pe un câmp la marginea comunei Mogoşoaia, la nici 500 de metri de staţia de sortare a deşeurilor şi la doar câţiva metri de fosta groapa de gunoi. După cum vedeţi suntem înconjuraţi de deşeuri: de la mobilier, vechi, canapele, fotolii, căzi de baie, materiale de construcţii şi sute dacă nu chiar mii de saci de gunoi. Toate zac aici chiar sub nasul autorităţilor.

Gunoiul, la mai puţin de un kilometru de casele oamenilor din comună

Felicia Ienculescu, consilier local: După cum vedeţi sunt şi plăci de azbest care sunt chiar deşeuri periculoase. Oamenii probabil că le lasă în saci la marginea drumului şi aşteaptă să vină o maşină să le ia. Şi după cum se vede maşina le ia şi le aduce aici. 

Pe acelaşi subiect

Felicia Ienculescu, consilier local: Aici este o depozitare sistematică de deşeuri. Nu cred că există autorizaţie pentru depozitarea asta chiar şi temporară. Acum 3 luni sigur nu era nimic aici. Era doar un spaţiu de depozitare a unor deşeuri biodegradabile despre care cei de la primărie spuneau că urmează să fie tocate şi compostate.

Primarul din Mogoșoaia recunoaşte situaţia, dar spune că este doar o soluţie temporară, de avarie

Paul Precup, primarul comunei Mogoşoaia: Primăria pune gunoaiele acolo... ca într-un loc. Nu înţeleg care este... de unde s-a ajuns la chestia asta. E o zonă tampon în care primăria depozitează gunoaiele, le sortează şi după care trimite pe fiecare unde trebuie să ajungă. Nu mai e loc în staţia de sortare. Peste toată treaba asta a venit şi toamna. Se mai face şi curăţenie prin casă, se mai scot... Se mai scoate câte o cadă, câte o saltea. 

Garda de Mediu a anunţat că va merge mâine în control pe terenul din Mogoşoaia.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Munţi de gunoi, pe câmp din Mogoşoaia. Chiar angajaţii primăriei aruncă deşeurile: "Nu mai e loc în staţia de sortare. Câte o cadă, câte o saltea"