Antena Meniu Search
x

NATO a interceptat avioane militare rusești, deasupra Mării Negre, în spațiul de idenficare aeriană al României

Două avioane Eurofighter aparţinând Forţelor Aeriene Germane au foist trimise în România, în scopul supravegherii spaţiului aerian de-a lungul flancului sud-estic al NATO, conform Deutsche Welle, potrivit news.ro.

de Redactia Observator

la 25.06.2021, 10:31

NATO a interceptat avioane militare rusești, deasupra Mării Negre, în spațiul de idenficare aeriană al României
Un avion de atac rus Sukhoi Su-24 - Getty Images

Deşi sosirea celor două avioane are programată de mai mult timp, acestea ajung în România în contextul în care, în urmă cu două zile avioane de vânătoare Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale Britanice au intervenit după ce avioane de luptă ruseşti au intrat în spaţiul aerian controlat de România deasupra Mării Negre, dar şi după ce Ministerul rus al Apărării anunţat că o navă rusească a tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic despre care a afirmat că a pătruns în apele teritoriale ruseşti.

Cele două aeronave din cadrul Escadrilei Tactice 71 a Luftwaffe, ”Richthofen”, au venit joi de la baza aeriană din Wittmund (landul Saxonia Inferioară).  La baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanţa, echipajele avioanelor de luptă vor prelua, alături de cele britanice, zborurile comune de protecţie.

Transferul, care survine pe fondul tensiunilor din regiunea Mării Negre, era planificat de ceva timp şi, prin urmare, nu reprezintă un răspuns imediat la această situaţie, precizează Deutsche Welle.

Comandamentul Aerian al NATO a anunţat miercuri printr-un comunicat că în urmă cu o zi avioane Typhoon al Forţelor Aeriene Regale Britanice, care desfăşoară misiunea NATO de poliţie aeriană în România, au intervenit după ce avioane de luptă ruseşti au intrat în spaţiul aerian controlat de România deasupra Mării Negre.

“Mai multe avioane de luptă ruseşti SU-24 Fencer şi SU-30 Flanker au fost urmărite la 22 iunie intrând în regiunea românească de informare a zborurilor, care este zona de spaţiu aerian internaţional controlată de România. Avioanele ruseşti nu au prezentat anterior planuri de zbor şi nu au contactat controlorii de trafic aerian”, potrivit comunicatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » NATO a interceptat avioane militare rusești, deasupra Mării Negre, în spațiul de idenficare aeriană al României