Video

Patru astronauţi, aflați la bordul navei SpaceX, au revenit pe Pământ, după 160 de zile petrecute în spațiu

De Redactia Observator.
Publicat: 02.05.2021, 11:33.
Actualizat: 02.05.2021, 11:34

Nava SpaceX cu patru astronauţi la bord a revenit pe Pământ duminică dimineaţă, în largul Panama, în Florida, potrivit unei transmisiuni în direct a NASA, scrie AFP. Ambarcaţiuni au fost trimise pentru a recupera capsula şi pe astronauţi după misiunea lor de mai mult de 160 de zile în spaţiu.   

Astronauții care s-au întors pe Pământ după o misiune în spațiu care a durat 160 de zile

Astronauții care s-au întors pe Pământ după o misiune în spațiu care a durat 160 de zile

Twitter / NASA

Patru astronauți au revenit pe Pământ, după 160 de zile petrecute în spațiu. Echipajul, format din trei americani şi un japonez, a spus că se simte bine, potrivit Agenţiei Spaţiale Americane.

Capsula a amerizat noaptea, la ora 2.56 (6.56 GMT), în Golful Mexic, în largul oraşului Panama, în Florida, după şase ore şi jumătate de zbor de la SSI, potrivit imaginilor difuzate de un aparat de căutare de înaltă altitudine al NASA.

Americanii Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker şi japonezul Soichi Noguchi au fost în noiembrie primii astronauţi ai unei misiuni "operaţionale" care au fost transportaţi până pe Staţie de societatea spaţială a lui Elon Musk, ce s-a impus ca un partener solid al NASA.

Şapte astronauţi se află în continuare la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.