Antena Meniu Search
x

Video "N-avem ce face cu dânsa". O femeie din Ploiești care suferise un AVC, plimbată 35 de ore între spitale. Bătrâna a rămas cu sechele grave

O femeie care a suferit un AVC a fost plimbată mai bine de o zi între spitale din lipsă de medici. Pentru că nu a existat un neurolog care să o trateze, pacienta a rămas cu sechele grave. În prag de sărbători, cel mai mare spital din Prahova se confruntă cu o criză de specialişti, în timp ce statul blochează angajările.

de Redactia Observator

la 21.12.2023, 13:34

Vezi și

Femeia de 74 de ani a fost găsită inconştientă în dimineaţa zilei de 1 decembrie. Pentru că exista suspiciunea de AVC, ambulanţa a dus-o de urgenţă la spitalul din Ploieşti. Până aici totul a mers bine, după însă.... 

Mircea Eremie, soţul femeii: I-a făcut acolo o tomografie şi zice: n-avem doctor neurolog, n-avem ce face cu dânsa, hai s-o ducem la Târgovişte. A scris o schemă de tratament şi ne-a trimis înapoi. A doua zi dimineaţă m-am dus, n-avem neurolog 2-3 zile.

Plimbată 35 de ore prin spitale, după un AVC

Pentru că nu a reuşit să găsească un medic în zonă, soţul femeii a dus-o, cu o ambulanţă privată, la Institutul Naţional de Neurologie din Capitală. După 35 de ore. Deşi a supravieţuit accidentului vascular cerebral, femeia a rămas cu sechele grave. Are partea dreaptă a corpului paralizată şi probleme de vorbire. Deşi spitalul din Ploieşti are toată aparatura necesară pentru a trata pacienţii cu atac cerebral, lipsa specialiştilor face, de multe ori, acest lucru imposibil. Unitatea ar avea nevoie de 8 neurologi, însă în acest moment sunt doar 3.

Bogdan Nica, manager SJU Ploieşti: Guvernul nu a înţeles să deblocheze posturile şi în 2024 ordonanţa prevede acelaşi circuit dificil prin memorandum. Noi am aplicat de trei ori şi am fost respinşi de trei ori.

Deficit uriaş de medici este şi pe alte secţii ale spitalului. Nu există specialişti de medicină internă, radiologie sau ATI. Iar situaţia spitalului din Ploieşti se repetă în mai toate judeţele din sudul ţării. Iar pacienţii sunt cei care au mereu de pierdut, uneori chiar şi viaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "N-avem ce face cu dânsa". O femeie din Ploiești care suferise un AVC, plimbată 35 de ore între spitale. Bătrâna a rămas cu sechele grave