Antena Meniu Search
x

Video Negociatorul-şef în cazul fetiţei sechestrate de tată dezvăluie momentul critic şi explică de ce lunetiştii nu au tras în bărbat

La un pas de dezastru! Negociatorul-şef, care a condus operaţiunea de salvare a fetiţei din Chiajna, povesteşte pentru Observator care au fost momentele-limită. În cele 28 de ore în care copila a fost sechestrată de tatăl care ameninţa că o ucide, lunetiştii l-au luat la ţintă pe suspect de câteva ori. Erau gata să apese pe trăgaci pentru că individul dădea semne că aruncă totul în aer. Hai să aflăm cine şi cum a dezamorsat situaţia. 

de Redactia Observator

la 08.05.2023, 19:35

Vezi și

Negociator şef SIAS: E disperat. Modul în care el amenință arată o suferință și o stare depresivă.

Trei celule de criză. 12 negociatori. Soarta tatălui şi a fetiţei de 5 ani fost în mâna lor. După aproape 14 ore, şeful negociatorilor din trupele speciale recunoaşte - a fost la un pas să piardă totul. Bărbatul s-a apropiat de cele trei butelii pe care tot ameninţa că le aprinde.

Negociator şef SIAS: La un moment dat a dat drumul la gaz. Momentul de la 3 și ceva în care el s-a precipitat, s-a speriat din cauza unui zgomot și a zis, gata, vin mascații peste mine.

Situaţia a fost salvată tot de un negociator

Pe acelaşi subiect

A continuat să rămână lipit de fereastră camerei din care bărbatul ameninţa şi să vorbească tot timpul cu acesta.

Negociator şef SIAS: A avut un declic și a oprit gazul. Apoi datorită negociatorului. l-a convins să deschidă geamurile, să poată să aerisească casă.

La scurt timp după, tatăl care îşi sechestrase fetiţa a acceptat să scoată din casă două dintre cele trei butelii pe care ameninţa că le aprinde. Semn că negociatorii sunt pe drumul cel bun. Apoi, după aproape 28 de ore, una dintre avocatele care îl ajutaseră pe Marin Burtea în trecut şi Liviu Iordan, influent în lumea interlopă din Chiajna, au reuşit să ia legătura cu suspectul şi să între la el în casă.

Convorbire Liviu Iordan şi Marian Burtea

- Marine, eşti bine? Uite, sunt cu doamna avocat, am venit special pentru tine aici! Poţi, te rog, să răspunzi, să vorbească cu tine?

- Mai aveţi mult, mai întârziaţi?

Zamfira Stepanescu, negociator: Mi-a deschis ușa Marin. Era el și fetiță, frumoasă, îmbrăcată frumos. Liviu a vorbit cu Marin și l-a certat. Frumos, elegant, nu cu scandal. I-am spus, Marine, trebuie să ieșim.

Aşa a luat sfârşit una dintre cele mai dificile operaţiuni de negociere din istoria poliţiei române. Au fost implicaţi inclusiv poliţişti din Israel, antrenaţi pentru operaţiuni speciale, care au colaborat cu ofiţerii noştri. Marin Burtea a fost arestat şi achetat pentru lipsire de libertate, violență în familie și amenințare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Negociatorul-şef în cazul fetiţei sechestrate de tată dezvăluie momentul critic şi explică de ce lunetiştii nu au tras în bărbat