Antena Meniu Search
x

Video Poliţia Română a primit ajutor din Israel, pentru a o elibera pe fetiţa sechestrată de tată în Chiajna

Poliţiştii români ar fi cerut ajutor din Israel, în cazul fetiţei din Chiajna sechestrată de tată, după ce o noapte întreagă nu au reuşit să o elibereze.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 07.05.2023, 20:06

Vezi și

Israelienii au constituit o celulă de criză în care s-a pus la cale planul de acţiune, pentru a elibera fetiţa sechestrată de tată. În echipă au fost experţi negociatori, cercetători şi psihologi israelieni. Aceştia au instruit-o pe avocată ce să îi spună bărbatului, pentru a-l convinge să se predea şi să nu îi facă rău fetiţei.

Dean Elsdunne, din cadrul poliţiei israeliene, a povestit pentru Observator cum a decurs operaţiunea.

"La aproximativ 7:30 dimineaţa, vineri, echipa noastră de negociatori din Israel a mers la centrul de comandă din Israel, ca răspuns la cererea Poliţiei Române. Echipa de negociatori nu a zburat în România, ci a lucrat de la centrul de comandă de aici. Echipa noastră de negociatori e printre cele mai bune din lume, cu ani de experienţă. Oricând şi oriunde suntem solicitaţi, încercăm să rezolvăm situaţia. Rolul nostru la operaţiunea din România a fost de consultanţi strategici. Echipa noastră a oferit sugestii în timp real, sugestii care au venit din partea tuturor membrilor. Vorbim despre psihologi, care au o întelegere mult mai profundă a unei astfel de situaţii. 

La 17:30, avocatul suspectului a intrat în contact pentru a asista la rezolvarea situaţiei. Poliţia israeliană nu l-a informat direct pe avocat, pentru că, reamintesc, am lucrat din postura de consultanţi strategici. Acesta este exemplul perfect despre cum efortul celor implicaţi a dus la salvarea de vieţi omeneşti.", a declarat Dean Elsdunne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Exclusiv Observator » Poliţia Română a primit ajutor din Israel, pentru a o elibera pe fetiţa sechestrată de tată în Chiajna