Antena Meniu Search
x

Video Cine este bărbatul care şi-a sechestrat propria fiică, în Chiajna, şi a ameninţat că aruncă toată casa în aer. A fost reţinut pentru 24 de ore

O poveste de groază consumată lângă Bucureşti a ţinut în suspans o ţară întreagă timp de 28 de ore. Un tată s-a baricadat în casă, la Chiajna, cu fetiţa lui de cinci ani, şi a ameninţat că se aruncă în aer cu tot cu cea mică. Peste 50 de poliţişti, mascaţi, negociatori şi lunetişti au împânzit zona. Au urmat momente agonizante. Autorităţile nu reuşeau să elibereze copila, iar bărbatul devenea tot mai nervos. În cele din urmă s-a predat şi a ajuns în custodia poliţiştilor

de Redactia Observator

la 06.05.2023, 08:47

Vezi și

ORA 00.30 (5 mai). Bogdan Dinu, reporter Observator: De mai bine de 10 ore, negociatorii încearcă să îl scoată din casă barbat. 

ORA 06.30 (5 mai). Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Refuză să se predea şi în momentul de faţă. Este ora 6 şi 30 de minute acum.

ORA 14.00 (5 mai). Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: 24 de ore de la primele negocieri, bărbatul ameninţă în continuare că se aruncă în aer alături de copila de numai 5 ani. Psihologi şi poliţişti încearcă să se apropie de camera în care se află. 

Ore de tensiune infernală

Pe acelaşi subiect

Aşa s-au scurs ore de tensiune infernală. După mai mult de 24 de ore, cea mai lungă negociere din istoria Poliţiei Române s-a terminat cu succes. Bărbatul a lăsat-o să intre în casă pe avocata lui, iar aceasta l-a convins să elibereze fetiţa şi să se predea.

ORA 17.30 (5 mai). Bogdan Dinu, reporter Observator: Este trecut de ora 17 şi 30 de minute şi bărbatul a fost scos din casă şi băgat în duba din spatele meu. Urmează să fie dus la audieri. 

După 30 de minute petrecute la sediul IPJ Ilfov, bărbatul a fost escortat înapoi la locuinţă pentru a îşi face bagajele.

Reporter: Ne spuneţi şi nouă ce s-a întâmplat? De ce aţi sechestrat-o pe fată? I-aţi făcut rău în tot timpul ăsta?

Tatăl fetei: Nu.

Reporter: Dar de ce aţi sechestrat-o?

S-a întors din nou la sediul poliţiei unde a fost audiat de către anchetatori. În cele din urmă bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Reporter: Ce s-a întâmplat aseară? De ce aţi sechestrat-o pe fetiţă? 

Bărbatul a înnebunit de furie după o ceartă cu soţia

Momentele de teroare şi tensiune au început să curgă de joi, de la ora 13, când bărbatul, înnebunit de furie după o ceartă cu soţia, şi-a bătut partenera care îl ameninţa că pleacă de acasă cu fiica lor. Femeia a reuşit să fugă şi a sunat la 112 de două ori. Între timp, tatăl copilei s-a baricadat în casă, s-a înconjurat de băutură şi şi-a anunţat intenţiile monstruoase. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Totul a fost blocat pe o rază de două străzi. Luptători SIAS sunt şi ei la faţa locului. Pe lângă negociatori au fost aduşi şi câţiva lunetişti care încearcă să ţina în vizor locuinţa bărbatului. 

Poliţiştii au încercat să îl convigă pe bărbat să iasă din casă şi să o elibereze pe fetiţă. Individul nu avea nicio revendicare, doar ameninţa că aruncă în aer casa. A cerut, însă, să plece toţi poliţiştii din faţa locuinţei lui. Pentru a ţine situaţia sub control, poliţiştii au îndepărtat presa şi curioşii. S-au retras şi ei, cum a cerut tatăl care şi-a sechestrat fiica. 

Negocieri extrem de sensibile

Între timp, poliţiştii au încercat să înţeleagă cu cine au de-a face. Un bărbat condamnat în trecut pentru complicitate la furt, care, după închisoare, păruse că s-a liniştit. A lucrat ani mulţi în Austria, ca muncitor, împreună cu soţia. Cu banii câştigaţi, au ridicat casa în care s-a baricadat. De când s-au întors în ţară, nu a mai avut un serviciu stabil. Rudele şi vecinii spun că picase în patima alcoolului şi devenea violent când bea.

Reporterii Observator au întrebat serviciile sociale dacă monitorizau situaţia acestei familii şi siguranţa fetiţei de cinci ani, care are şi un frate vitreg. Răspunsul nu a venit încă. Inspectorii de la Protecţia Copilului s-au alăturat negocierilor abia după apelul la 112. Negocieri extrem de sensibile, pentru că miza este extrem de sensibilă.

Gabriel Diaconu, psihiatru: În momentul în care ai un copil luat ostatic, atacatorul cât şi copilul să iasă în siguranţă pentru a minimiza trauma posibilă a copilului. La momentul de faţă, fetiţa este într-un spaţiu îngust al existenţei. Pe de o parte, presimte că lucrurile sunt profund în neregula, pe de altă parte reasigurarile tatălui sunt linia ei de supravieţuire. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cine este bărbatul care şi-a sechestrat propria fiică, în Chiajna, şi a ameninţat că aruncă toată casa în aer. A fost reţinut pentru 24 de ore