Antena Meniu Search
x

Video Bărbatul din Chiajna cu rol-cheie în salvarea fetiţei sechestrate. Spune că l-a convins pe tată să se predea în 30 de minute: "Poliţia îşi asumă meritele"

Bărbatul din Chiajna care s-a închis în casă cu propria fetiţă şi a pus pe jar poliţia timp de 28 de ore - în cea mai lungă negociere din istorie - a ajuns în faţa magistraţilor. Doar că, până să explice ceva, i s-a făcut rău. Două ambulanţe au venit la judecătorie pentru îngrijiri medicale. În cursul serii de sâmbătă, a fost arestat preventiv. Detalii incredibile ale negocierii ies la iveală: cel care a convins bărbatul în doar jumătatea de oră să se predea ar fi un personaj controversat din Chiajna. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 06.05.2023, 21:05

Vezi și

Bărbatul din Chiajna, care a ţinut o ţară întreagă cu sufletul la gură mai bine de 28 de ore, ameninţând că îşi omoară copilul, a ajuns în faţa procurorilor din nou, la 24 de ore după ce a fost reţinut de poliţişti. După o noapte de arest, a vorbit şi în faţa judecătorilor. La poarta parchetului, îl aştepta mama lui. "O să fie bine. Fetiţa e bine, o să fie bine", spune mama suspectului.

Fetiţa sechestrată de tată în Chiajna. Cine l-a convins pe bărbat să se predea

Copilul de 5 ani a trecut prin Iad. Şi poate altul ar fi fost deznodământul, dacă în povestea teribilă nu au ar fi intervenit un personaj controversat, care a apărut şi el azi la Parchet. 

  • Liviu Iordan: Poliţia îşi asumă meritele. Sunt cei mai tari.
  • Reporter: Cum aţi reuşit să-l convingeţi? 
  • Liviu Iordan: Nu contează. 
  • Reporter: Ce i-aţi spus, s-a speriat de dumneavoastră? 
  • Liviu Iordan: De mine? 
  • Reporter: Înţeleg că aveţi autoritate în zonă. 
  • Liviu Iordan: Suntem consăteni, acolo toţi ne cunoaştem.
Pe acelaşi subiect

Explicaţii pentru fapta sa, bărbatul nu a dat nici ieri când, după ce s-a predat, a fost dus din nou în casa groazei pentru percheziţii. 

  • Reporter: Ne spuneţi ce s-a întâmplat? De ce aţi sechestrat-o pe fată? I-aţi făcut rău în tot timpul ăsta? 
  • Suspect: Nu, nu. 
  • Reporter: Dar de ce aţi sechestrat-o? 
  • Liviu Iordan: Dacă sunteţi de la poliţie, haideţi! 

Negocierea cu el, închis în casă, în timp ce ameninţa că aruncă totul în aer, a fost cea mai lungă din istoria Poliţiei Române. "Toţi membrii familiei ne-au ajutat şi le mulţumim că ne-au ajutat", declara pe 5 mai Bogdan Căpruci, negociator. "Scopul Poliţiei Române desfăşurat aici, în Chiajna, a fost atins", susţine Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR. "Tatăl a ieşit de bunăvoie din casă", spune Alexandru Scurtu, şef SIAS.

Un personaj misterios a tranşat negocierea

Însă, un rol decisiv în negociere l-ar fi avut Liviu Iordan, un bărbat misterios care apare în toate momentele-cheie. "Liviu Iordan a povestit pentru Observator că din proprie iniţiativă l-a contactat pe suspect. Şi asta pentru că la mijloc era vorba de o fetiţă de 5 ani, aproape de vârsta copilului lui. I-a oferit ajutor, i-a angajat un avocat şi, pe proprie răspundere, a intrat în casă pentru a împiedica orice gest extrem", spune Bianca Iacob, reporter Observator. 

Iordan spune că ar fi vorbit tot timpul cu el prin mesaje, într-o "operaţiune" separată de cea a poliţiei. Şi a reuşit în jumătate de oră să îl convingă să lase fetiţa să iasă şi să se predea. Surse din poliţie nu neagă implicarea bărbatului, dar spun că a fost un efort integrat.

  • Reporter: Cine l-a convins până la urmă să lase fetiţa la autorităţi? 
  • Zamfira Ştefănescu, avocat: Eu îl cunosc pe Marin foarte bine. A înţeles că trebuie să facă lucrul acesta, că este în avantajul său şi al copilului. 

Cine e Liviu Iordan, celebru în Chiajna

Liviu Iordan este celebru în Chiajna. În 2009, a fost implicat în jaful de la unitatea militară din Ciorogârla atunci când gruparea din care făcea parte a sustras o cantitate mare de arme de foc letale. 

Operaţiunea de salvare a fetiţei a fost lăudată de ministrul de Interne, Lucian Bode, printr-un mesaj pe Facebook. Comentariile însă îi reproşează că Poliţia îşi asumă pe nedrept meritele. Ministrul nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bărbatul din Chiajna cu rol-cheie în salvarea fetiţei sechestrate. Spune că l-a convins pe tată să se predea în 30 de minute: "Poliţia îşi asumă meritele"