Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nenorocire evitată la secundă în Iași: tânăr pe trotinetă, evitat în ultima clipă de un șofer

Mergem acum la Iaşi, unde un şofer a evitat în ultima secundă o tragedie. Doi tineri, care traversau în viteză pe trecerea de pietoni, au fost ocoliţi razant de conducătorul auto cu prezenţă de spirit. 

de Redactia Observator

la 06.06.2024 , 13:55

În imaginile înregistrate de camera de bord a unui alt participant la trafic se vede cum unul dintre băieţi traversa pe trotineta electrică, iar lângă el un alt băiat se grăbea să ţină pasul.

Potrivit legii, cei care merg pe bicicletă sau trotinetă nu au voie să se deplaseze astfel pe zebră. Anual, în România, au loc peste o mie două sute de accidente în care sunt implicaţi conducători de trotinete electrice. 

Trotineta electrică face legea în trafic

Vezi și

Numărul accidentelor în care sunt implicate trotinetele a crescut exponenţial în ultimii ani şi din cauza lor se plâng şi pietonii, şi şoferii. Un proiect de lege votat de deputaţi le va permite şi poliţiştilor locali să dea amenzi celor care merg pe două roţi şi nu respectă regulile de circulaţie. 

Firmele de asigurări confirmă trendul: în 2022, 9 din 10 accidente s-au produs din cauza conducătorilor trotinetelor. 

Din cauza numărului mare de accidente, mai multe capitale europene precum Paris, Copenhaga şi Barcelona au interzis mersul cu trotinetele elecrice şi au impus amenzi usturătoare

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Nenorocire evitată la secundă în Iași: tânăr pe trotinetă, evitat în ultima clipă de un șofer