Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Nenorocire pe șosea, în Vaslui, după o petrecere de absolvire: un băiat de 19 ani a murit pe loc, verișoara lui e în comă, iar alți 7 tineri au ajuns la spital

Tragedie pe o şosea din judeșul Valsui, la primele ore ale acestei dimineţi. Un tânăr de 19 ani a murit pe loc, iar verişoara lui de 18 ani se află în comă profundă, după ce maşina în care se aflau, Dacia Duster, s-a ciocnit cu un Audi. Alte şapte persoane, cu vârste cuprinse între 14 și 24 ani, au suferit multiple traumatisme, fiind transportate la spital.

de Redactia Observator

la 09.06.2024 , 10:19

Accidentul s-a produs pe DE 581, în localitatea Simila, comuna Zorleni, în dreptul unei pensiuni. În jurul orei 3.30, două autoturisme, în care se aflau 9 tineri cu vârste cuprinse între 14 și 22 ani, s-au ciocnit frontal, după ce șoferul uneia dintre ele nu s-ar fi asigurat.

Tragedie pe șosea, în Vaslui. Șoferul din Duster, un băiat de 19 ani, a murit pe loc

În urma impactului un tânăr de 19 ani care se afla la volanul unui Duster a murit pe loc, iar o fată de 18 ani, pasager în aceeași mașină, a fost grav rănită și transportată în comă profundă la Spitalul județean de urgență Vaslui. Celelalte șapte victime aflate în cel de-al doilea autoturism, au ieșit din mașină, însă au multiple traumatisme, fiind transportate la Spitalului Municipal Bârlad.

Articolul continuă după reclamă

"Începând cu ora 03:20, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale pentru descarcerare, trei ambulanțe SMURD și echipaje specializate, pentru asigurarea zonei, descarcerarea, evacuarea, evaluarea și acordarea primului ajutor calificat victimelor unui accident rutier produs pe DE 581, în localitatea Simila, comuna Zorleni, în dreptul pensiunii "MIRA". La intervenție au participat patru echipaje și tot atâtea ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.

Pe acelaşi subiect

În accident au fost implicate două autoturisme în care se aflau nouă persoane (șapte persoane se aflau într-un autoturism, alte două fiind în cel de-al doilea autovehicul), între care și doi minori.

La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite două autoturisme avariate, două dintre victime fiind încarcerate, și în stare de inconștiență, un bărbat în vârstă de 19 ani aflându-se în stop cardiorespirator. Victimele au fost descarcerate, concomitent fiind începute și manevrele de resuscitare. O victimă în vârstă de 19 ani a fost resuscitată, aceasta a răspuns pozitiv manevrelor, ulterior fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. După stabilizare, victima a fost transferată la o unitate medicală din municipiul Iași. Din nefericire, cea de-a doua victimă descarcerată, un bărbat în vârstă de 19 ani, nu a răspuns pozitiv manevrelor pentru resuscitare, medicul fiind nevoit să declare decesul. Celelalte șapte victime aflate în cel de-al doilea autoturism, s-au autoevacuat, însă prezentau multiple traumatisme. Victimele cu vârste cuprinse între 14 și 24 ani, au fost evaluate, au primit primul ajutor calificat, ulterior fiind transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad. 

Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de reprezentanții instituțiilor abilitate în acest sens", au transmis reprezentanții ISU Vaslui.

Filmul tragediei

Din spusele martorilor, se pare că șoferul Dusterului, care și-a pierdut viața în accident, venise a venit la Pensiunea Mira pentru a o duce acasă pe tânăra de 18 ani, verișoara sa, care a sărbătorit acolo absolvirea clasei a 12-a, împreună cu colegii de clasă. În momentul în care a vrut să întoarcă spre a merge la Bârlad, a fost lovit violent de un Audi în care se aflau celelalte 7 victime.

La locul accidentului au intervenit 7 ambulanțe , 3 SMURD și 4 ale SAJ Vaslui. Vineri, tânărul de 19 ani sărbătorise și el, la aceeași locație, absolvirea liceului.

Polițiștii de la Rutieră au deschis un dosar de cercetare penală pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut accidentul.

"La data de 9 iunie 2024, ora 03.20, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U.112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe drumul european DE581. 

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism, condus de un tânăr de 19 ani, din Bârlad, nu s-ar fi asigurat la ieșirea din parcarea unui local din localitatea Simila, comuna Zorleni, fiind lovit lateral de un alt autoturism, condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Bogdănești. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto de 19 ani și vătămarea corporală gravă a unei tinere de 19 ani, precum și vătămarea corporală ușoară a altor 7 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani. Victimele au fost transportate la Spitalul Municipal Bârlad și Spitalul Județean de Urgență Vaslui, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul de 24 de ani a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier sesizat", a transmis IPJ Vaslui.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Nenorocire pe șosea, în Vaslui, după o petrecere de absolvire: un băiat de 19 ani a murit pe loc, verișoara lui e în comă, iar alți 7 tineri au ajuns la spital