Antena Meniu Search
x

Video Nicolae s-a înecat sub ochii prietenilor săi, care s-au chinuit în zadar să îl salveze: "Când am văzut că s-a lăsat, ne-am băgat să-l scoatem, dar nu am putut"

Cinci oameni ieşiti la scăldat weekendul acesta au fost înghiţiti de ape. Printre ei, un băiat de 14 ani din judeţul Iași. Medicii şi pompierii ne amintesc ce ar trebui sa stim perfect. Chiar şi cei mai buni înotători sunt în pericol de înec dacă aleg să se scalde în zone neamenjate. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.06.2022, 20:28

Vezi și

Erau 30 de grade ieri, la prânz, în Iaşi. Nicolae, un baiat de doar 14 ani, mezinul familiei, a plecat cu prietenii la scăldat, deşi mamei îi spusese că se duce la magazin. Într-o secundă de teribilism, s-a aventurat în mijlocul unui iaz improvizat de lângă sat şi a dispărut sub apă.

S-a înecat sub ochii prietenilor

Angelica, mama băiatului-reporter: A spus că merge să bea un suc, cu băieţii, în sat, că e duminică, e sărbătoare. I-am zis: du-te.

- A mai fost la scăldat?

Pe acelaşi subiect

- Tot aşa, fără să ştie nimeni, că nu-l lăsau nici fraţii lui, nu-l lăsam nici eu. Ştiam că nu ştie să înoate.

Mama altui copil care a fost cu el: Când am auzit, ieri, am leşinat, în drum. Copilul meu putea să fie aşa. Era panicat, tremura tot.

Prietenii lui au încercat să-l scoată, dar n-au reuşit.

Adolescent martor: Era un colţ unde era mai adâncă. S-a dus încolo şi când am văzut că s-a lăsat, ne-am băgat să-l scoatem, dar nu am putut.

Clara Mihociu - reporter Observator: Zona este una uşor accesibilă, nu este îngradită şi se află la doar câteva sute de metri de localitate. Tinerii veneau des aici la scăldat, în ciuda faptului că se cunoaşte că aici apa, în unele locuri, are şi doi metri adâncime.

Rodica Popa - primar Mogoşeşti: Este o zonă improvizată acolo a unui proprietar pe care încă nu l-am identificat. Zona trebuia să fie îngrădită, trebuia să fie protejată, trebuia să aibă indicatoare, aşa cum prevede orice iaz, orice baltă chiar.

E un scenariu care se repetă în fiecare vară. Iar salvatorii trag un semnal de alarmă.

Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi: Recomandăm ca scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate. Nu intraţi în apă după expunerea îndelungată la soare sau dacă aţi consumat alcool, dacă nu stiţi să înotaţi foarte bine.

Diana Cimpoeşu - medic şef UPU-SMURD Iaşi: Prevenţia este cea mai importantă. Părinţii, bunicii trebuie sa isi supravegheze copiii, adolescentii. Ei sunt cu riscul cel mai mare. Nu percep riscul imersiei în apă, în locuri nesemnalizate. Orice imersie peste 5 minute are riscuri de a face leziuni ireversibile la nivelul sistemului nervos central, la nivel cardiac şi pulmonar.

Cinci oameni şi-au pierdut viaţa astfel în weekendul care abia a trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Nicolae s-a înecat sub ochii prietenilor săi, care s-au chinuit în zadar să îl salveze: "Când am văzut că s-a lăsat, ne-am băgat să-l scoatem, dar nu am putut"