Antena Meniu Search
x

Video "Pentru bani, calcă pe cadavre". Se caută vinovaţii pentru moartea celor doi fraţi din Vâlcea, care s-au înecat. În urmă cu doi ani, un alt copil îşi găsea astfel sfârşitul

Balastiera unde ieri s-au înecat doi fraţi a fost excavată ilegal. Primarul nu ştie cine a făcut o baltă de o mie de metri pătraţi în comuna lui. Balastiera adâncă de patru metri le-a devenit mormânt celor doi băieţi şi tatăl vrea doar ca cei vinovaţi să plătească. Nu ar fi singura tragedie petrecută într-o astfel de groapă săpată în sat.

Alin Stan
de Alin Stan

la 22.05.2022, 20:03

Vezi și

Balastiera a fost excavată în urmă cu un an la marginea localităţii Ioneşti din Vâlcea. Este la 200 de metri de case, chiar lângă un drum. Primarul spune că a aflat de existenţa ei abia acum.

Tragedie cu repetiţie

Constantin Neagoie, primar Ioneşti: Nu ştiu nici eu cine a excavat acolo. Au vândut unii la alţii. O să văd mâine.

Terenul pe care se află balastiera a aparţinut unor bătrâni care au murit. Au rămas doar fiicele, dar nu mai locuiesc în sat. 

Pe acelaşi subiect

Localnice: Dacă n-au avut fetele acte pe pământ, tac-so a murit, mă-sa a murit. Fetele sunt pe la Sibiu şi-au luat şi-au făcut, au săpat cu excavator. 

Cel care l-a luat, face ce vrea cu el. Ar trebui scris pe el că n-au voie să se scalde.

Comuna este plină de balastiere. Acum doi ani, un copil s-a înecat într-o altă carieră de unde se scotea pietriş. 

Constantin Neagoie, primar Ioneşti: Eu întotdeauna le-am zis: "Nu, întâi închizi şi după aia vii după autorizaţie!". Dar n-au priceput nimic. Dar ei vor după ce excavează să îşi facă şi ei heleşteu de peşte, uite-aşa, să facă din ban în ban. Pentru bani, calcă pe cadavre, ăştia sunt.

Câteva lumânări aşezate într-un cauciuc ard pe marginea balastierei. Ieri, cei doi băieţi, de 17 şi 21 de ani, au fost la o pomană, în apropiere. Apoi au mers la scăldat. L-au luat cu ei şi pe fratele de 5 ani. Când şi-au dat seama că se îneacă, fraţii mai mari au strigat la el să fugă după ajutoare. Alertaţi de copil, oamenii de la pomană au sărit imediat, dar nu i-au mai găsit. Singura alinare pentru tatăl îndurerat este ca vinovatul să fie pedepsit.  

Tatăl fraţilor morţi: N-are curaj să dea ochii cu mine.

Mătuşă: Să răspundă cine face bălţile, că iau bani.

Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Primarul vrea acum să desfiinţeze toate balastierele din comună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Pentru bani, calcă pe cadavre". Se caută vinovaţii pentru moartea celor doi fraţi din Vâlcea, care s-au înecat. În urmă cu doi ani, un alt copil îşi găsea astfel sfârşitul