Antena Meniu Search
x

Video Noile radare ale Poliţiei îi prind pe vitezomani de la peste 1 km. Costă 13.000 euro, iar în curând ajung pe şoselele din ţară

Dacă românia e plină de cele mai scumpe și rapide mașini din lume, și polițiștii vor să-i vâneze cu vârful de gamă al radarelor. Cele 250 de aparate pe care le iau polițiștii sunt de ultima generație măsoară viteză maşinilor de la un kilometru distanţă şi pot să fie folosite inclusiv noaptea.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 13.06.2023, 22:04

Vezi și

Poliţiştii se modernizează cu 250 de noi aparate radar moderne cu care să îi pândească pe cei care apasă prea mult pedala de acceleraţie.

Un aparat radar cu laser costă aproximativ 13 mii de euro

Un astfel de aparat radar cu laser costă aproximativ 13 mii de euro şi poate inregistra viteza masinilor care se află la mai bine de un kilometru distanță si vine la pachet cu acumulatori, trepied si kit de utilizare pe timp de noapte. Nu toţi şoferii par însă încântaţi de idee.

Bogdan Oproi, direcţia rutieră: Au un display mult mai generos, sunt mult mai uşor de utilizat şi ele vor veni dotate direct cu dispozitiv de filmare pe timpul nopţii.

Pe acelaşi subiect

Peste 300 de mii de şoferi au fost sancţionaţi pentru viteză doar în primele 5 luni ale anului, iar în topul vitezomanilor din acest an este un şofer care a fost prins cu 245 km/h în drum spre munte, pe Autostrada A3 București-Brașov.

Reporter: Te fereşti de radare?

Şofer: Da! Dar totuşi păstrez limita legală...Multă lume nu prea ţine cont, mai ales dacă au maşini performante nu respectă întocmai viteza normală

Şofer: Conduc prudent în funcţie de trafic. De radare mă feresc, normal, ca toată lumea 

Poliţia Română vrea să înlocuiească cele 630 de radare vechi pe care le are acum în dotare. Schimbarea costă a proape trei milioane şi jumătate de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Noile radare ale Poliţiei îi prind pe vitezomani de la peste 1 km. Costă 13.000 euro, iar în curând ajung pe şoselele din ţară