Antena Meniu Search
x

Video Noile restricţii din Capitală îi bulversează pe proprietarii de restaurante: "După ce ar trebui să ne luăm? Că nu prea mai înţeleg"

Fără nunţi, fără botezuri, restaurante închise şi restricţii de circulaţie după ora 20:00. Sunt noile reguli impuse de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, după ce incidenţa cazurilor de COVID a depăşit şase cazuri la mia de locuitori în Capitală.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 02.10.2021, 09:09

Vezi și

Teoretic, ar trebui să se aplice de mâine. Practic, ar putea să nu se aplice deloc. Asta pentru că astăzi ar putea fi aprobate în şedinţa de guvern prevederile CNSU care oferă mai multe libertăţi celor vaccinaţi. Între timp, proprietarii de terase spun că nu mai înţeleg nimic. 

Cine este vaccinat sau a trecut prin infecţia cu COVID în ultimele 180 de zile ar trebui să fie scutit de majoritatea restricţiilor care se aplică în localităţile cu rata de infectare de peste şase la mie. Sunt regulile stabilite încă de alaltăieri de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Însă pentru ca ele să se aplice, trebuie aprobate în şedinţa de guvern. Ori aceasta este programată abia astăzi. Aşa se face că, în Bucureşti, comitetul local pentru situaţii de urgenţă a fost nevoit să impună restricţiile după legile vechi.

Bulversaţi de schimbări

Violeta Stoica, manager local: După ce ar trebui să ne luăm? Că nu prea mai înţeleg.

Pe acelaşi subiect

Este întrebarea administratorilor de localuri din Centrul Vechi al Capitalei, la care nici prefectul nu poate răspunde. Restricţiile anunţate aseară, şi care ar trebui să intre în vigoare de mâine, au fost date sub rezerva că azi ar putea fi schimbate la loc după şedinţa de guvern. Deocamdată, însă, în Bucureşti se interzic nunţile, botezurile, activităţile sportive sau recreative în aer liber, precum şi organizarea de mitinguri sau proteste. 

De asemenea, barurile, cluburile, discotecile, restaurantele şi terasele trebuie să tragă obloanele.

Violeta Stoica, manager local: Nu ai cum. Nu mai există predictibilitate sub nicio formă. Astăzi ai voie să primeşti clienţii, vaccinaţii, testaţii sau care au trecut prin boală, mâine primeşti comunicat că de fapt cei testaţi sunt la fel ca cei nevaccinaţi.

Potrivit noilor reguli, de vineri până duminică vor fi impuse şi restricţii de circulaţie. Se mai pot deplasa între orele 20:00 şi 05:00 doar persoanele vaccinate sau cele care au declaraţie pe proprie răspundere. Magazinele se închid de la ora 18:00. Sunt restricţii mult mai dure decât cele propuse de CNSU şi care ar putea fi adoptate astăzi. Potrivit acestora, accesul în localuri, săli de jocuri sau fitness, ori la evenimente va fi permise, atâta timp cât nu se depăşeşte capacitatea de 50 la sută a spaţiilor. Însă numai pentru cei care au trecut prin boală ori sunt vaccinaţi.

În Centrul Vechi, unde tinerii au continuat şi aseară să se distreze, părerile sunt împărţite.

Reporter-clientă: Eşti vaccinată? 

Da. 

Cum ţi se par noile restricţii? 

Discriminatorii.

De ce? 

Pentru că persoanele nevaccinate şi persoanele vaccinate ar trebui să aibă aceleaşi drepturi.

Client: Mi se pare destul de ok pentru că ar trebui ca lumea să conştientizeze că trebuie să facă ceva, să nu se mai răspândească acest virus.

Rata de incidenţă a cazurilor de COVID a ajuns, ieri, în Capitală, la 7,68.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Noile restricţii din Capitală îi bulversează pe proprietarii de restaurante: "După ce ar trebui să ne luăm? Că nu prea mai înţeleg"