Antena Meniu Search
x

Video Nor de fum deasupra Capitalei. Circulaţia a fost oprită, după o explozie a unei conducte de gaze

O conductă de gaz a explodat, seara trecută, chiar lângă aglomeratul Pasaj Basarab din Bucureşti. Zona a fost împânzită în scurt timp de zeci de pompieri şi poliţişti, care au blocat circulaţia. Explozia nu a fost urmată de incendiu, însă au fost degajări mari de fum şi de gaze. 80 de locatari ai unui bloc din apropiere au fost evacuaţi, preventiv. Nu au fost însă victime. 

de Redactia Observator

la 19.02.2022, 10:03

Vezi și

Ora 20:45. O explozie puternică se produce în apropierea Pasajului Basarab din Capitală. În urma deflagrației, zona s-a umplut de fum, iar un miros persistent de gaz s-a putut simţi în atmosferă timp de mai multe ore. Poliția a blocat circulația pe ambele sensuri până la remedierea situației, iar Distrigaz a intervenit rapid și a oprit alimentarea magistralei. Avaria nu a afectat utilizatorii casnici din zonă. 

"Ca urmare a unei avarii, produse la o conductă a sistemului de distribuție, a avut loc o degajare de gaze în atmosferă. Echipele Distrigaz Sud Rețele s-au deplasat imediat la fața locului și au luat primele măsuri de siguranță. Facem precizarea că nu au existat victime sau daune materiale." , a transmis Distrigaz Sud Reţele.

Zeci de locatari au fost evacuaţi

În zonă au acționat 3 autospeciale. Una de stingere, alta care aparține SMURD și ultima care detectează substanțe periculoase. Potrivit Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, nu au existat persoane rănite. 

"Zona a fost balizată. Ca măsură preventivă au fost evacuate aproximativ 80 de persoane dintr-un bloc aflat în vecinătate. Din informaţiile preliminare rezultă că ţeava de gaze alimenta centrala electrică de termoficare Grozăveşti." au transmis reprezentanţii ISU.

La ora 23:15 Distrigaz Sud Reţele a anunţat reluarea alimentării cu gaze a magistralei afectate.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Nor de fum deasupra Capitalei. Circulaţia a fost oprită, după o explozie a unei conducte de gaze