Antena Meniu Search
x

Video Norul de praf saharian se menţine deasupra României. O peliculă roşiatică a acoperit mare parte din ţară, spre disperarea şoferilor

Dacă în această dimineață observați că totul afara este acoperit de o peliculă roşiatică, ei bine, nu vă speriați, praful saharian este de vină. 

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 08:51

Vezi și

După ploaia de ieri au rămas urmele norului de praf saharian care a acoperit mare parte din ţară. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că norul cu particule sahariene se va deplasa spre nord-est și se va îndepărta de țară în această seară. Așa că, nu vă grăbiți să curățați ferestrele sau să duceți mașinile la spălătorie.  

"În perioada 23 aprilie ora 09 – 24 aprilie ora 13, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi (23 aprilie) şi în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie)", precizează ANM, potrivit news.ro.

Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua.

În după-amiaza zilei de miercuri, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est şi se va îndepărta de România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Evenimente » Norul de praf saharian se menţine deasupra României. O peliculă roşiatică a acoperit mare parte din ţară, spre disperarea şoferilor