Antena Meniu Search
x

Noua gafă a lui Joe Biden. Preşedintele american a confundat Cambodgia cu Columbia, la summitul ASEAN

Preşedintele american Joe Biden a făcut o nouă gafă, sâmbătă, în timpul vizitei sale în Cambodgia, o ţară din Asia de Sud-Est. El i-a transmis mulţumiri "premierului pentru leadershipul Columbiei în preşedinţia ASEAN", confundând ţara asiatică cu o ţară sud-americană, respectiv Columbia, relatează AFP, citat de News

De Redactia Observator la 12.11.2022, 15:27
Joe Biden
Liderul SUA a comis aceeaşi greşeală când a părăsit Casa Albă pentru călătoria sa în Asia - Shutterstock

"Vreau să-i mulţumesc premierului (n.r. Hun Sen) pentru leadershipul Columbiei în preşedinţia ASEAN", a afirmat preşedintele american în deschiderea summitului din Asia de Sud-Est de la Phnom Penh, alături de prim-ministrul Cambodgiei, Hun Sen.

Columbia, o ţară sud-americană, pare să fie în mintea preşedintelui american, pentru că liderul SUA a comis aceeaşi greşeală când a părăsit Casa Albă pentru lunga sa călătorie în Asia. El le-a spus reporterilor că "se îndrepta spre Columbia", înainte de a se corecta rapid. "Vreau să spun, Cambodgia", a rectificat el.

Preşedintele american este cunoscut pentru gafele sale

Joe Biden, care împlineşte 80 de ani luna aceasta, este cunoscut pentru numeroasele sale gafe de la începutul mandatului său prezidenţial.

Cea mai recentă gafă a sa, care este uşor de contestat din punct de vedere geografic, a fost, totuşi, mai puţin jenantă decât cea făcută de vicepreşedinta americană în septembrie anul trecut în Coreea de Sud.

Vicepreşedinta americană Kamala Harris, a spus, în timpul unei vizite în zona demilitarizată care separă Coreea de Nord de Coreea de Sud, că Statele Unite au "o alianţă cu Republica Coreea de Nord. Şi este o alianţă care este puternică şi de durată".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Noua gafă a lui Joe Biden. Preşedintele american a confundat Cambodgia cu Columbia, la summitul ASEAN