Antena Meniu Search
x

Noua pistă de atletism din Deva, blocată din cauza neînțelegerilor. Sportivii se antrenează pe aleile parcului de la poalele cetății

În stilul clasic românesc, o nouă investiţie e blocată din cauza unor neînţelegeri. De data asta e vorba de noua pistă de atletism din Deva. Trebuia să fie gata de luna trecută, însă acum cel mai optimist termen de finalizare e vara anului viitor. Autorităţile au decis să reia licitaţia pentru investiţia de cinci milioane de lei, bani din bugetul local.

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 08:02

Vezi și

16.000 de metri patrati, o lungime de minimum 400 de metri, cu 8 culoare de alergare. Aşa ar trebui să arate noua pistă de atletism de pe stadionul din Deva. Proiectul mai prevede şi reabilitarea tribunelor, a suprafeţei de joc şi a sistemului de drenare. 

Lucrările au început în 2020, însă de atunci termenele de finalizare s-au tot amânat din cauza blocajelor cauzate lipsa materialelor. 

Florin Oancea, primar Deva: Am avut o problemă, noi avem contract cu un antreprenor care a luat sub antrepriză o altă firmă din Italia care trebuia să aducă material. Nu s-au mai înţeles şi a trebuit să rezilieze contractul. 

Edilul promite că materialul folosit pentru pistă va fi de calitate. Asta însă înseamnă că e şi mai pretenţios. Deci nu poate fi turnat decât în perioade cu umiditate redusă şi temperaturi ridicate. Aşa că finalizarea proiectului se mai amână o dată. 

Florin Oancea, primar Deva: Vom relua licitaţia doar pentru partea de pistă pentru că infrastructura a fost făcută, deci doar montajul şi cred că până în vara anului viitor vom rezolva şi această problemă pe care eu nu am dorit să se amâne atât de mult timp. 

Dacă autorităţile dau asigurări că e ultima amânare, oamenii sunt mai sceptici. 

Femeie: Vorbe şi vorbe merg. Că, cu alea rămânem. Promisiuni multe, dar fapte puţine. Nu vedeţi? Cu speranţa trăim şi aia moare ultima. 

Femeie: Păi ar trebui să o finalizeze pentru că e tineretul care trebuie să facă mişcare pentru că este necesară mişcarea şi credem că autorităţile o să se mobilizeze. 

Deocamdată, în lipsa pistei de atletism, sportivii nu prea au multe variante în zonă, astfel că cei mai mulţi se antrenează pe aleile parcului de la poalele cetăţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Noua pistă de atletism din Deva, blocată din cauza neînțelegerilor. Sportivii se antrenează pe aleile parcului de la poalele cetății