Antena Meniu Search
x

Nouă regiuni din Ucraina intră în stare de război. Iohannis, mesaj pentru români

Nouă regiuni din Ucraina intră în stare de război. După conflictul naval ruso- ucrainian din largul coastelor Crimeei, Rada a votat impunerea legii marţiale în regiunile aflate la graniţa cu Rusia.

Vezi și

Nouă regiuni din Ucraina intră în stare de război. După conflictul naval ruso- ucrainian din largul coastelor Crimeei, Rada a votat impunerea legii marţiale în regiunile aflate la graniţa cu Rusia. Petro Poroşenko a evocat o invazie iminentă şi a susţinut măsura drept una necesară pentru a evita un conflict. În acest timp, NATO cheamă ambele ţări la calm şi reţinere. Dintre ţările Alianţei Atlantice, România este cea mai apropiată de zona eventualului conflict.

Începând de la miezul nopţii, legea marţială va fi aplicată în 9 regiuni direct învecinate cu Rusia. O măsură fără precedent care nu a fost adoptată nici măcar în 2014, la anexarea Crimeei de către Moscova.

Preşedintele Poroşenko a invocat o viitoare invazie terestră din parte Rusiei după ce, duminică, la 600 de kilometri de România, a avut loc prima confruntare armată între cele două ţări. Ruşii au deschis focul şi au sechestrat 3 nave ucrainene. Cel puţin trei miltari au fost răniţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Serviciile de securitate de la Kiev recunosc că la bordul uneia dintre nave erau şi agenţi de contraspionaj. Unul a fost chiar rănit de un obuz. 23 de militari erau, în total, la bordul navelor sechestrate. Din arestul rusesc, unii dintre ei mărturisesc că au ignorat avertismentele marinei moscovite. Este neclar însă în ce condiţi au fost date declaraţiile.

De cealaltă parte, opoziţia de la Kiev susţine că Poroşenko se foloseşte de incidentul din Marea Neagră pentru a-şi spori şansele la următoarele alegeri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Nouă regiuni din Ucraina intră în stare de război. Iohannis, mesaj pentru români