Antena Meniu Search
x

Video Noutatea la nivel european cu care se mândrește satul Ghermănești din Ilfov: "Este un punct strategic"

Satul Ghermăneşti din judeţul Ilfov se mândreşte cu o noutate la nivel european. Un limitator de viteză inteligent a fost montat în apropierea unei şcoli din comună, pentru a-i face pe şoferii vitezomani să respecte regulile de circulaţie. Limitatorul identifică viteza mașinilor de la distanță și se ridică doar dacă șoferii depășesc limita de viteză. Părerile oamenilor sunt împărțite, unii se bucură de măsură inovativă, însă alţii nu înțeleg utilitatea dispozitivului. 

de Redactia Observator

la 06.05.2024, 19:22

Vezi și

Limitatorul de viteză este montat înaintea unei treceri de pietoni din dreptul unei şcoli, unde maşinile trebuie să meargă cu cel mult 30 de kilometri pe oră. Senzorii aparatului măsoară viteza vehiculelor şi comandă ridicarea pragului, dacă şoferii nu frânează.

Cu zeci de metri înaintea limitatorului, şoferii vor fi avertizaţi să reducă viteza. Mașinile de poliție, ambulanță sau pompieri care sunt în misiune vor fi scanate de senzorii care vor nu vor ridica obstacolul în acest caz. 

  • Mihai Anghel, primar comuna Snagov: Este un punct strategic pentru că este un drum judeţean, pentru că este şcoală, pentru că vin foarte mulţi copii în zona aceasta. Am avut multe petiţii de la cetăţenii din comuna noastră care își doresc să pună bumpere pe drumul judeţean.
  • Felix Horațiu Șerb, COE companie de construcții: În momentul în care pietonul doreşte să traverseze, apasă acest buton, acel prag va rămâne ridicat şi pe durata a 15 secunde, pietonul poate să traverseze liniştit.

Limitatorul de viteză inteligent, folosit pentru prima oară în Mexic

Pe acelaşi subiect

Acest tip de limitator de viteză a fost folosit prima oară în Mexic, iar tehnicieni de acolo au venit să monteze dispozitivul şi la Snagov. 

  • Muncitor: Acelea de a preveni accidentele şi de a salva vieţi. Oamenii reduc viteza şi sunt astfel evitate accidente grave şi, foarte important, educaţie rutieră şi conştientizare.

Un sfert dintre decesele din accidente rutiere sunt provocate de viteza excesivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Noutatea la nivel european cu care se mândrește satul Ghermănești din Ilfov: "Este un punct strategic"