Antena Meniu Search
x

Video "Nu vrem să murim, maică. Ferească Dumnezeu!" Apă potabilă contaminată cu arsen, într-o comună din Prahova

Descoperire alarmantă a DSP Prahova. În mai multe probe de apă potabilă a fost descoperit arsen peste limită. În sprijinul sătenilor din Cocorăşti Colţ, compania de distribuţie a dus containere pline cu apă potabilă. Mulţi dintre localnici nu ştiau de situaţia apărută la ei în comună. 

de Cristi Georgescu

la 19.05.2023, 09:54

Vezi și

În localitatea prahoveană Cocorăştii Colţ apa a devenit un lux, după ce compania care distribuie apă în judeţ a trimis la analize mai multe mostre. Direcţia de Sănătate Publică Prahova a descoperit că probele sunt contaminate cu arsen, o substanţă chimică extrem de periculoasă. 

Localnicii, sfătuiţi să nu folosească fântâna

Cristi Georgescu, corespondent Observator: Autorităţile locale îi sfătuiesc pe oameni să nu folosească fântâna, şi asta pentru că ea este săpată la o adâncime de şase metri. Dacă stăm să ne gândim, în ceea ce priveşte forajul celor de la firma de distribuţie care este făcut la peste 150 de metri, cu siguranţă s-ar putea regăsi şi aici.Tomai de aceea sunt sfătuiţi să îşi procure singuri apa. 

Mulţi dintre localnici nici nu ştiau de situaţia apărută la ei în comună. 

Localnică: Nu vrem să murim maică. Ferească Dumnezeu!

În situaţia localnicilor din comuna Cocorăştii Colţ s-au aflat şi cei din comuna învecinată Măneşti, care se confruntă cu aceeaşi problemă din luna martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Nu vrem să murim, maică. Ferească Dumnezeu!" Apă potabilă contaminată cu arsen, într-o comună din Prahova