Antena Meniu Search
x

Video Numărul rezervărilor pentru vacanţe pe litoral s-a dublat, pe măsură ce tot mai mulți se vaccinează anti-COVID

Vaccinul anti-Covid pare paşaportul pentru concediile din acest an. Numărul rezervărilor pentru vacanţe pe litoral s-a dublat. Luna ianuarie a venit cu optimism, iar asta se reflectă în cifrele agenţiilor de turism. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 01.02.2021, 13:43

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

În contextul campaniei de vaccinare, rezervările de vacanțe pe litoralul românesc s-au dublat în ianuarie față de noiembrie. De la începutul lunii ianuarie, peste 14.000 de români au achiziționat pachete turistice, o dublare față de noiembrie 2020, conform datelor Litoralul Românesc

Cei care au cumpărat deja vacanțe pentru sezonul estival 2021 s-au orientat în special către stațiunile Mamaia – care este în continuare cea mai populară destinație de vară pe litoralul românesc - și Eforie Nord. 

Prețul mediu al unui sejur achiziționat în această perioadă a fost de aproximativ 2.700 lei. Dar au fost și români dispuși să aloce bugete mai mari pentru vacanța la Marea Neagră, rezervarea cea mai scumpă făcută în luna ianuarie fiind pentru un sejur de 13 nopți, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele, care a costat peste 16.500 lei. 

Printre cele mai solicitate unități de cazare rămân cele care oferă servicii all inclusive și cele care pun la dispoziție facilități pentru familiile cu copii. 

Oamenii din turism se așteaptă în vară la o revenire a turiștilor în destinație, în condițiile în care în sezonul estival precedent s-a înregistrat o scădere cu 20% a românilor care și-au făcut vacanțele la Marea Neagră ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Numărul rezervărilor pentru vacanţe pe litoral s-a dublat, pe măsură ce tot mai mulți se vaccinează anti-COVID