Video

Numărul rezervărilor pentru vacanţe pe litoral s-a dublat, pe măsură ce tot mai mulți se vaccinează anti-COVID

De Andreea Filip.
Publicat: 01.02.2021, 13:20.
Actualizat: 01.02.2021, 13:43

Vaccinul anti-Covid pare paşaportul pentru concediile din acest an. Numărul rezervărilor pentru vacanţe pe litoral s-a dublat. Luna ianuarie a venit cu optimism, iar asta se reflectă în cifrele agenţiilor de turism. 

În contextul campaniei de vaccinare, rezervările de vacanțe pe litoralul românesc s-au dublat în ianuarie față de noiembrie. De la începutul lunii ianuarie, peste 14.000 de români au achiziționat pachete turistice, o dublare față de noiembrie 2020, conform datelor Litoralul Românesc.

Cei care au cumpărat deja vacanțe pentru sezonul estival 2021 s-au orientat în special către stațiunile Mamaia – care este în continuare cea mai populară destinație de vară pe litoralul românesc - și Eforie Nord.

Prețul mediu al unui sejur achiziționat în această perioadă a fost de aproximativ 2.700 lei. Dar au fost și români dispuși să aloce bugete mai mari pentru vacanța la Marea Neagră, rezervarea cea mai scumpă făcută în luna ianuarie fiind pentru un sejur de 13 nopți, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele, care a costat peste 16.500 lei.

Printre cele mai solicitate unități de cazare rămân cele care oferă servicii all inclusive și cele care pun la dispoziție facilități pentru familiile cu copii.

Oamenii din turism se așteaptă în vară la o revenire a turiștilor în destinație, în condițiile în care în sezonul estival precedent s-a înregistrat o scădere cu 20% a românilor care și-au făcut vacanțele la Marea Neagră ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.