Antena Meniu Search
x

O avalanşă de zăpadă şi pietre a strivit două maşini pe Transfăgărăşan. O femeie a fost rănită

O avalanşă de zăpadă şi pietre a strivit două maşini pe Transfăgărăşan, pe o porţiune de drum închisă în această perioadă.

Vezi și

O avalanşă de zăpadă şi pietre a strivit două maşini pe Transfăgărăşan, pe o porţiune de drum închisă în această perioadă. Zece turişti s-au aventurat pe şoseaua periculoasă ca să facă fotografii. O femeie a fost rănită, iar fiul ei a suferit un atac de panică. Şase salvamontişti au reuşit să-i scoată cu greu de sub bolovani.

Cele două familii surprinse de căderea de bolovani şi zăpadă sunt din Călăraşi. Spun că au vrut să facă fotografii şi au ignorat semnul "drum închis" de pe Transfăgărăşan. 

Au trecut de cabana Capra, aproape de cota 2000. O zonă în care zăpada încă nu s-a topit şi unde alunecările de teren sunt frecvente în această perioadă. Au oprit maşinile, iar o femeie a coborât din autoturism chiar înainte să se declanşeze avalanşa. 

Ion Sănduloiu, salvamont Argeş: "Fagarasul e un munte inalt, mai este încă foarte multă zăpadă. Transfăgărăşanul are câteva traverse la baza unor pereţi de unde pot să cadă în permanenţă bucăţi de zăpadă sau chiar pietre."

Motiv pentru care acest drum spectaculos este închis, în fiecare an, până pe 30 iunie. Cei care încalcă regulile îşi riscă vieţile. 

Astăzi, o femeie a fost rănită şi transportată la spital. Este în stare stabilă. Fiul ei a suferit un atac de panică şi a primit şi el îngrijiri medicale. Dintre cele două maşini surprinse de căderile de pietre şi zăpadă, una este avariată total. Şoferii pot fi amendaţi cu câte 290 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » O avalanşă de zăpadă şi pietre a strivit două maşini pe Transfăgărăşan. O femeie a fost rănită