Antena Meniu Search
x

Video O avarie uriaşă a lăsat fără apă oraşul Zalău și alte 4 localități învecinate. Ca să aibă ce bea, oamenii cară cu sticlele apă de la rezervoarele aduse de pompieri

Zeci de mii de oameni trăiesc la oraş fără strop de apă. O avarie uriaşă a lăsat oraşul Zalău şi alte patru localităţi din jur fără apă la robinet. Ca să aibă ce bea, oamenii stau la coadă cu bidoanele să ia apă de la rezervoarele aduse de pompieri.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 16.07.2021, 22:18

Vezi și

Apa care trebuia să ajungă la robinete curge pe câmp, după ce o ţeavă veche de 30 de ani s-a spart. Oamenii, mulţi dintre ei bătrâni, sunt nevoiţi acum să care bidoane de apă, la temperaturi de peste 30 de grade, de la singura sursă de apă - câteva rezervoare împrăştiate de autorităţi prin oraş.

”Cinsprezece litri numai. Că suntem la 70 de ani, unde să cărăm?!”.

”Am făcut doua ture cu maşina după apa. Să urci până la etajul trei cu canistele cu apă, foarte greu”.

Dar şi rezervoarele se golesc. ”Trebuia să fie aici cineva ori să lase un numr de telefon sa se poata suna: mai aduceti apa”

Pe acelaşi subiect

Avaria a lăsat fără apă municipiul Zalău și alte 4 localități învecinate

Pentru a repara ţeava, autorităţile locale au întrerupt furnizarea apei potabile în tot oraşul, dar şi în patru localităţi învecinate. Este vorba despre comunele Hereclean, Bocşa, Mirşid şi Crişeni. 

Dari Toma, prefect: ”Inţelegm disconfortul creat pentru populaţie, mai ales într-o perioadă toridă a verii, dar a fost singura soluţie care se putea lua pentru a remedia această avarie”.

Peste 780 de avarii la magistrala Vârşolţ - Zalău, în ultimii ani

Nu e prima oară când conducta cedează iar oamenii rămân fără apă. În ultimii ani, la magistrala Vârşolţ - Zalău au fost semnalate peste 780 de avarii. Şi situaţia se poate repeta oricând pentru că planurile de reabilitare sunt departe.

Marcel Zaharia, director societatea de apă: ”Această aducţiune va fi înlocuită cu sistemul de alimentare cu aducţiunea de la Cluj, prin proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzata care are ca termen final de execuţie 31 decembrie 2023”.

Autorităţile promit că de mâine locuitorii vor avea din nou apă la robinet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » O avarie uriaşă a lăsat fără apă oraşul Zalău și alte 4 localități învecinate. Ca să aibă ce bea, oamenii cară cu sticlele apă de la rezervoarele aduse de pompieri