Antena Meniu Search
x

Spitalele Fundeni şi C.C Iliescu sunt alimentate din nou cu apă. Avaria de proporții a fost remediată

Avarie majoră la conductele de apă ce alimentează două spitale importante din Bucureşti a fost remediată.

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 17:10

Avarie majoră la conductele de apă care alimentează două spitale importante din Bucureşti: operaţiile - amânate, urgenţele - redirecţionate
- Profimedia

UPDATE Ministerul Sănătății a fost informat de către conducerea Institutului Clinic Fundeni că, la orele 15.00, au fost încheiate lucrările de reparații la țevile avariate. Clădirile sunt alimentate cu apă.

O avarie majoră la conductele de apă ce alimentează spitalele Fundeni şi C.C Iliescu a determinat să amâne operaţiile. Institutul de boli cardiovasculare C.C Iliescu a fost nevoit să redirecţioneze cazurile urgente către alte spitale.

Şerban Bubenek, purtătorul de cuvânt al Institului de Boli Cardiovasculare C.C Iliescu a declarat că atât instituţia pe care o reprezintă, cât şi Spitalul Fundeni au informat Ministerul Sănătăţii asupra avariei.

"Azi aveam șapte pacienți care trebuiau operați, dar operațiile vor fi amânate. Din fericire, până acum nu am avut urgențe. Niște conducte foarte groase s-au desprins în subteran. Infrastructura veche de 60 de ani ne face probleme. Ministerul Sănătății a făcut toate demersurile ce ar putea fi făcute. În prezent, cei de la compania de apă sunt aici", a declarat Bubenek pentru Antena3.

Pe acelaşi subiect

Reacţia Apa Nova

Apa Nova susţine că respectivele conducte nu se află în administrarea instituţiei, dar cu toate acestea au fost trimise echipe de intervenţie care acţionează în mod voluntar pentru remedierea problemei.

"Avaria care a afectat activitatea Institutului Clinic Fundeni și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din București a survenit pe rețelele interioare de alimentare cu apă ale unităților spitalicești, rețea care nu se află în administrarea companiei Apa Nova. Cu toate acestea, compania Apa Nova a deplasat în mod proactiv echipe operaționale la fața locului care intervin în mod voluntar în zonă la această oră, pentru a remedia avaria și pentru a minimiza intervalul de întrerupere în furnizarea cu apă", se arată în comunicatul Apa Nova, remis Observatornews.ro.

Reacţia Ministerului Sănătăţii

Aşa cum afirma şi purtătorul de cuvânt al Institutului pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, Ministerul Sănătăţii a fost informat despre situaţia de la cele două spitale şi transmite că au fost luate toate măsurile pentru remedierea problemei.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a mai precizat că toate urgenţele medicale de la cele două institute vor fi redirecţionate de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) către alte spitale competente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Spitalele Fundeni şi C.C Iliescu sunt alimentate din nou cu apă. Avaria de proporții a fost remediată