Antena Meniu Search
x

Grave acuzaţii după moartea unei fetiţe de 8 luni. Părinţii spun că a fost plimbată la spitale din Vâlcea şi Bucureşti, fără diagnostic

Acuzaţii grave la adresa medicilor din Râmnicu Vâlcea şi din Bucureşti după moartea unui bebeluş de 8 luni.

Vezi și

Acuzaţii grave la adresa medicilor din Râmnicu Vâlcea şi din Bucureşti după moartea unui bebeluş de 8 luni. Părinţii spun că fiica lor a murit cu zile, după ce şase pediatri nu ar fi reuşit să-i pună diagnosticul corect. Copila a fost tratată chiar şi pentru hepatita C, deşi mama susţine că le-a arătat doctorilor ca a fost vaccinată. După două săptămâni, în care a fost plimbată între mai multe spitale, fetiţa a ajuns la Institutul Matei Balş, unde s-a şi stins. 

Timp de opt luni, nimic nu arată că fetiţa are o problemă de sănătate. La începutul lunii septembrie, a fost dusă la medic cu simptome obişnuite pentru un bebeluş. 

Avea să facă drumuri între toate spitalele din Râmnicu Vâlcea. 

"Am fost la urgente, ni s-a facut o perfuzie, la fel, fara sa ni se spuna ce si cum se face si ne-au trimis de urgenta la boli infectioase, pe motiv ca fetita este suspecta de hepatita acuta", mărturiseşte mama fetiţei, îndurerată.

Pe acelaşi subiect

Mama şi-a dat seama că ceva nu este în regulă. Fetiţa fusese vaccinată împotriva hepatitei. Pe cont propriu, a mers la un laborator privat. 

Însă, medicii din Vâlcea începuseră deja tratamentul. Unul extrem de dur chiar şi pentru un adult. 

Tudor Ciuhodaru: "Orice tratament inadecvat are efectul benzinei aruncate peste o casa care arde, in loc de arunca apa atat de necesara pentru a stinge incendiul."

În ultima ei zi de viaţă, Cristina a fost transferată la Insititutul Matei Balş. Cu acelaşi diagnostic: hepatita C. 

Doctorii de la Balş spun că au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă. Însă, fetiţa a fost adusă prea târziu. Acum, moartea Cristinei este investigată de procurori. Iar mama vrea să afle adevărul şi a angajat şi un expert privat. 

Deşi expertiza medico-legală a confirmat că fetiţa nu suferea nici de hepatită, nici de speticemie, cauza morţii nu a putut fi încă stabilită.

Tudor Ciuhodaru:"Din pacate, in Romania malpraxisul se ingroapa odata cu pacientul. e foarte greu sa obtii documentele medicale, e foarte greu sa obtii despagubiri."

Până acum, medicii din Vâlcea, cei care au decis administrarea tratamentului nu au oferit un punct de vedere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Grave acuzaţii după moartea unei fetiţe de 8 luni. Părinţii spun că a fost plimbată la spitale din Vâlcea şi Bucureşti, fără diagnostic