Antena Meniu Search
x

O fostă secretară a Primăriei Deva, condamnată la 3 ani şi 8 luni pentru trafic de influenţă. Trebuie să plătească şi 80.000 de lei

Fostul secretar al Primăriei Deva, Laura Sârbu, a fost condamnată, luni, de Tribunalul Hunedoara, la o pedeapsă de 3 ani şi 8 luni de închisoare şi 3 ani interzicerea unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, într-un dosar de corupţie instrumentat de procurorii DNA, potrivit Agerpres

de Redactia Observator

la 21.11.2022, 16:00

Trebuie să plătească şi 80.000 de lei
O fostă secretară a Primăriei Deva, condamnată la 3 ani şi 8 luni pentru trafic de influenţă - Facebook

Inculpata a fost acuzată de procurori că ar fi primit bani ca să intervină în favoarea unui om de afaceri pentru a-i facilita acestuia un contract de reparaţii la Adăpostul de noapte din Deva şi obţinerea documentaţiei necesare pentru construirea unei hale de producţie.

Inculpata va trebui să plătească suma de 80.000 de lei primiţi de la doi martori

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi soţul Laurei Sârbu, Hadrian Sârbu, care a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, cu suspendare, şi cumnatul său, Adrian Mihai Bodrean, care a primit 3 ani de închisoare, cu suspendare, ambii fiind acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit minutei publicată pe portalul instanţelor de judecată, fostul secretar al Primăriei Deva a fost achitată pentru infracţiunile de falsificare de instrumente oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Instanţa menţine măsura controlului judiciar, iar Laura Sârbu va trebui să plătească suma de 80.000 de lei primiţi de la doi martori.

Pe acelaşi subiect

În cazul lui Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului de Relaţii Externe al Primăriei Deva, magistraţii au hotărât o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni cu suspendare şi un termen de supraveghere de 3 ani, acesta fiind condamnat pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.

De asemenea, instanţa a hotărât confiscarea sumei de 40.000 lei de la acest inculpat.

În perioada de supraveghere, bărbatul este obligat să respecte mai multe măsuri stabilite de instanţă să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Biblioteca Judeţeană din Deva sau la Serviciul de Gospodărie Locală din Deva.

Pentru cel de-al treilea condamnat, Adrian Mihai Bodrean, funcţionar în cadrul Primăriei Deva, instanţa a stabilit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, precum şi un termen de supraveghere de 3 ani, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

Fiecare inculpat va trebui să achite câte 6.700 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate către stat

În dosar a mai fost condamnată firma SC Smart Drumcons SRL, administrată de fapt de către Adrian Bodrean. Firma va trebui să plătească o amendă de 133.333 lei pentru complicitate la trafic de influenţă, iar activitatea i-a fost suspendată pentru doi ani de zile. În plus, fiecare inculpat va trebui să achite câte 6.700 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate către stat. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu drept de apel la 10 zile de la comunicare către părţile din proces.

Potrivit DNA, în perioada 2020 - 2021, Laura Sârbu, în calitatea de secretar al Primăriei Municipiului Deva, beneficiind de ajutorul soţului ei, Hadrian Sârbu, şi al administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Adrian Bodrean, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul primăriei.

Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu Primăria Municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la "Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte", aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Deva.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara

În aceeaşi perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.

"Într-un context asemănător, inculpata Sârbu Laura, în calitate de secretar general al Primăriei Municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi primit o parte din aceşti bani, restul fiind opriţi de reprezentantul societăţii menţionate anterior. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unei sume de bani ce aparţin inculpaţilor Sârbu Laura şi Sârbu Hadrian", a mai precizat DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » O fostă secretară a Primăriei Deva, condamnată la 3 ani şi 8 luni pentru trafic de influenţă. Trebuie să plătească şi 80.000 de lei