Antena Meniu Search
x

O reţea de medici a falsificat mai multe certificate de deces, ca să nu mai meargă personal la constatare. Un medic, un îmbălsămător şi doi intermediari, reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii au reţinut patru persoane într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual în formă continuată şi abuz în serviciu, după ce mai mulţi medici ar fi întocmit parţial, contra unor sume de bani, certificate de deces, care ulterior au fost completate de intermediari şi reprezentantul unei societăţi comerciale cu domeniu de activitate îmbălsămare, informează Poliţia Capitalei, potrivit Agerpres. Au fost întocmite peste 1.200 de astfel de documente.

De Redactia Observator la 19.11.2022, 15:30
O reţea de medici a falsificat mai multe certificate de deces, ca să nu mai meargă personal la constatare
O reţea de medici a falsificat mai multe certificate de deces, ca să nu mai meargă personal la constatare - Profimedia Images

Potrivit unor surse din Poliţie, îmbălsămătorul de la compania de pompe funebre era cunoscut cu relaţii în lumea medicală, iar familiile decedaţilor veneau la el pentru a grăbi procedura de constatare a decesului. Medicii completau, contra unor sume de bani, certificatele de deces în alb şi evitau astfel şi sarcina de a merge personal pentru a constata decesul.

Reprezentantul companiei de pompe funebre, alături de alţi doi intermediari, ar fi completat certificatele de constatare a decesului, cu ora, data şi locul, fiind întocmite peste 1.200 de astfel de documente.

Au fost reţinute patru persoane

Până în prezent, au fost reţinute patru persoane - un medic, îmbălsămătorul şi doi intermediari, au precizat sursele citate, precizează sursele citate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia Capitalei, au fost puse în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară şi şapte mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la audieri, pentru continuarea cercetărilor.

Percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Întreaga acţiune a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » O reţea de medici a falsificat mai multe certificate de deces, ca să nu mai meargă personal la constatare. Un medic, un îmbălsămător şi doi intermediari, reţinuţi de poliţişti