Antena Meniu Search
x

O grenadă care ar putea fi din Al Doilea Război Mondial, descoperită în grădina unui localnic din Olt

O grenadă ce ar putea proveni din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită în grădina unui localnic din comuna Coteana, judeţul Olt. Bărbatul îşi muncea recolta când a descoperit elementul de muniţie. 

de Redactia Observator

la 22.04.2023, 10:21

- ISU Olt

O grenadă defensivă ce ar putea proveni din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită, vineri, în grădina unei gospodării din comuna Coteana, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Elementul de muniţie a fost descoperit de un localnic din Coteana în timp ce efectua lucrări agricole în grădină. El a anunţat pompierii, care au ridicat grenada în vederea distrugerii.

"Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Matei Basarab" al judeţului Olt a executat vineri, 21 aprilie, o misiune pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată. Pe timpul executării unor lucrări agricole, un cetăţean a descoperit un element de muniţie. Specialiştii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat şi depozitat, în vederea distrugerii, un corp de grenadă defensivă, provenită, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial", a spus Băsăşteanu, potrivit Agerpres.

Alin Băsăşteanu a menţionat că cetăţenii, la descoperirea muniţiei rămase neexplodate, au obligaţia să informeze serviciile de urgenţă profesioniste prin apelarea numărului de urgenţă 112. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » O grenadă care ar putea fi din Al Doilea Război Mondial, descoperită în grădina unui localnic din Olt