Antena Meniu Search
x

Video "O nebunie. Le bălăngăne vântul". Școala din Suceava cu uși în loc de obloane, motiv de ironii pe internet

O şcoală gimnazială din Judeţul Suceava a fost dotată cu 16 uşi la geam - uşi pe post de obloane antiincendiu la geamurile unităţii. Şcoala este lângă locuinţele oamenilor, iar, pentru a evita o posibilă tragedie, cei de la ISU au aprobat acest proiect. Cetăţenii spun, însă, că nu au mai văzut aşa ceva. Mai mult, uşile au clanţă pe ambele părţi, inclusiv sistem de închidere cu cheia care încă funcţionează.

de Angela Bertea

la 06.01.2023, 09:17

Vezi și

De sus, Şcoala Gimnazială din Ţibeni e o clădire ca oricare alta. De aproape însă ni se dezvăluie minunea care i-a lăsat cu gura căscată şi pe locanici, şi pe trecători. La ferestre, au fost montate. uşi.

Au montat uși în loc de obloane

Locanic: O nebunie. Pentru că e un lucru care s-a făcut aiurea.

Femeie-reporter: N-au avut ce face cu banii cre' că.

Pe acelaşi subiect

- Aţi mai văzut aşa uşi la geamuri?

- Nu. Mai bine punea toboganul şi sărea direct pe tobogan.

Şcoala, veche de peste două sute de ani, a fost modernizată. Pentru că ar fi foarte aproape de casele oamenilor, a trebuit gândită o soluţie în cazul unui incendiu. Aşa s-a ajuns ca la 16 dintre ferestre să fie montate uşi pe post de obloane.

Angela Bertea, reporter Observator: Aproape toate uşile au clanţă, atât pe interior, cât şi pe exterior, inclusiv cheie.

Duceac Constantin - fochist: Și s-au dat alte găuri în pereţi, s-au făcut alte geamuri. Şi fiind în direcţia dinspre casa vecinilor, ISU vrea protecţie la foc pentru acele geamuri.  

Căpitan Alin Găleată, purtător de cuvând ISU Suceava: Toate aceste măsuri sunt stabilite şi agreate de către proiectant, de către verificatorul de proiecte şi de către beneficiar.

Vecinii ciudăţeniei se uită cu teamă la proiectul cel puţin neobişnuit.

Vecin: Toate, toate le bălăngăne vântul. O pus sârma asta că pe urmă o pus o sfoară prima dată.

Toader Lavric Adrian - primar comuna Satu Mare: Este un proiect care poate apare, să spunem, mai suspect, dar necesar şi, repet, conform ultimelor norme pe linie de ISU.

Căpitan Alin Găleată, purtător de cuvând ISU Suceava: Ceea ce contează pentru noi este materialul din care este conceput acel oblon, adică să fie rezistent la foc, şi nu detalii legate de aspect sau estetică.

În online, imaginile cu şcoala năstruşnică a stârnit comentarii savuroase: unii au remarcat că la Ţibeni ar fi cu adevărat ziua şcolilor deschise sau că ar fi necesare şi sonerii la fiecare uşă.

Clădirea a fost reabilitată cu fonduri nerambursabile în valoare de două milioane două sute de lei, plus cofinanțare din partea primăriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "O nebunie. Le bălăngăne vântul". Școala din Suceava cu uși în loc de obloane, motiv de ironii pe internet