Antena Meniu Search
x

Video O nouă escrocherie online: Bagaje nerevendicate din aeroport, la vânzare pentru 10 lei

A apărut o nouă escrocherie online - vânzarea bagajelor uitate sau pierdute în Aeroportul Otopeni. Sau a coletelor neridicate de destinatari de la Poştă. Internetul s-a umplut de astfel de anunţuri, care par postate chiar de reprezentanţii aeroportului, iar ofertele par de nerefuzat. Preţurile încep de la 10 lei şi clienţii sunt încurajaţi să plătească cu cardul. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 02.11.2023, 13:01

Vezi și

Escrocheria a fost pusă la cale pe reţelele de socializare. A fost creată o pagină falsă de Facebook, care imită perfect identitatea celei care aparţine de fapt şi de drept Aeroportului Internaţional Henri Coandă. Au fost postate mai multe anunţuri prin care se puneau la vânzare bagaje nerevendicate.

O nouă escrocherie online: Bagaje nerevendicate din aeroport, la vânzare pentru 10 lei

Cine voia să ia un astfel de bagaj, trebuia să facp link pe un click şi să plătească mai puţin de 10 lei cu cardul. În spate ar fi, spun specialiştii, o escrocherie. Practic, cei care au creat acest link de plată vor fura atât datele cardului, cât şi toţi banii din conturi. 

În cursul zilei trecute, Aeroportul Internaţional Henri Coandă a venit şi cu o dezminţire. În niciun caz, bagajele călătorilor nu sunt puse la vânzare în cazul în care acestea sunt pierdute. Fiecare companie aeriană în parte are o firmă care se ocupă de tot ceea ce înseamnă bagaje pierdute.

Sunt stocate în spaţii dedicate în cadrul aeroportului, iar companiile fac tot posibilul să ajungă înapoi la pasagerii care le-au pierdut.  Aşadar, nu daţi curs unor astfel de anunţuri pentru că v-aţi putea trezi şi fără date şi fără banii din conturi. De o astfel de escrocherie a fost vizată inclusiv Poşta Română. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » O nouă escrocherie online: Bagaje nerevendicate din aeroport, la vânzare pentru 10 lei