O porțiune din "Drumul Pacificului" s-a prăbușit în ocean. Autostrada 1 din California, afectată de alunecări masive de teren

De Iulia Iancu.
Publicat: 01.02.2021, 07:18.
Actualizat: 01.02.2021, 08:02

Imagini impresionante au fost filmate din dronă în sudul Californiei, unde o şosea a fost, practic, tăiată de o masivă alunecare de teren. Un sector al şoselei s-a prăbuşit în ocean. Iar în locul ei a apărut o prăpastie uriaşă. Dezastrul a fost urmarea unei furtuni de o forţă rar întâlnită. Şoseaua era închisă ca măsură de precauţie şi nimeni nu a fost rănit. Dar serviciul drumurilor nu poate prevedea cât vor dura reparaţiile, pentru ca traficul să revină la normal.

O porțiune uriașă din Autostrada 1 din California s-a surpat în ocean, în urma unei furtuni puternice. Oficialii Departamentului de Transporturi din California (Caltrans) au declarat vineri că o alunecare de teren „a îngreunat infrastructura de drenaj și a erodat drumul, rezultând pierderea completă a unui segment din Autostrada 1”, scrie CNN.

Porțiunea de drum care s-a prăbușit se află în apropierea zonei care a fost devastată de incendiile de vegetație, anul trecut.

O altă porțiune a Autostrăzii 1 s-a redeschis în iulie 2018, după o alunecare de pământ, în mai 2017.

Guvernatorul Gavin Newsom a declarat stare de urgență pentru districtiele Monterey și San Luis Obispo ca răspuns la furtunile care „amenințau că vor provoca alunecări masive de teren”, forțând evacuarea a mii de rezidenți.

Cel puțin 25 de drumuri din nordul Californiei au fost deteriorate astfel, ca urmare a alunecărilor de teren. Cele mai multe dintre porțiunile afectate sunt în zonele care au suferit pagube inestimabile de pe urma incendiilor de vegetație.

În California, alunecările de teren sunt favorizate şi de incendiile de pădure care au lăsat mulţi versanţi fără niciun copac care să ajute la stabilizarea solului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.