Antena Meniu Search
x

Video O româncă din Belgia este dată dispărută de un an. Soţul ar fi ameninţat-o că va fi următoarea Elodia Ghinescu

Căutări extinse în cazul româncei care lucra la Comisia Europeană şi care a dispărut fără urmă din locuinţa din Belgia, în urmă cu un an. Poliţiştii de acolo au cerut ajutorul colegilor din Germania în acest dosar care bate pasul pe loc. Iniţial, principalul suspect a fost soţul tinerei, care a fost şi arestat. Din lipsă de probe însă, poliţiştii l-au eliberat.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 11.12.2023, 19:23

Vezi și

Un an de anchetă şi nici urmă de Lucia Alexăndroae, o tânără de 32 de ani, angajată a Comisiei Europene. Zilnic făcea naveta în Luxemburg, unde era contabilă al Oficiului pentru Statistică al Uniunii Europene.

Soţul a ameninţat-o că va fi următoarea Elodia Ghinescu

Ultima dată, românca a fost văzută în 8 decembrie 2022, la locuinţa din Sterpenich, un sat din apropiere de granița belgiano-luxemburgheză. Trebuia să vină în România, să-şi petreacă sărbătorile în Maramureş alături de mama şi sora ei. Însă, rudele nu au mai putut să o contacteze.  

Cristina Filip, reporter Observator: Lucia a dispărut fără urmă, la scurt timp după ce soțul ei ar fi amenințat-o că va fi următoarea Elodia. Cazul Elodiei Ghinescu este şi astăzi un mister. În urmă cu 16 ani, avocata a dispărut subit şi nici până acum anchetatorii nu au reuşit să afle ce s-a întâmplat de fapt cu ea. 

Pe acelaşi subiect

Familia tinerei a fost anunţată sec de soţul acesteia că Lucia pur şi simplu a plecat de acasă în dimineaţa zilei de 10 decembrie.  

Imediat, a fost alertată atât Poliţia Română, cât şi cea din Belgia. 

Vecină: Ea a dispărut pe 7-8 decembrie şi el (n.r. soţul) nu a venit să ne spună, de exemplu, soţia mea a dispărut. Nu a spus nimic.

Vecină: Sunt şocată pentru că am văzut-o pe această doamnă de mai multe ori. E foarte simplu, nu ne-am fi putut imagina aşa ceva. Este foarte bizar şi cum spun fraţii ei, ea nu ar fi plecat niciodată fără fiica ei. Are o fată de doar 2-3 ani.

Din lipsă de probe, bărbatul, principalul suspect, a fost lăsat liber

Timp de un an, anchetatorii au verificat toate ipotezele posibile. Inclusiv crima. Iniţial, soţul a fost principalul suspect şi a fost arestat. După o percheziţie în casa și subsolul familiei din Belgia, poliţiştii au săpat întreaga curte din spatele locuinţei cu un excavator. Nu s-a găsit nimic. Pădurea din apropiere a fost şi ea periată de anchetatori, dar fără rezultat. Din lipsă de probe, cel cu care Lucia a trăit sub acelaşi acoperiş timp de 10 ani a fost lăsat liber. 

Acum, la mai bine de un an de la dispariţia misterioasă, căutările s-au extins de la graniţa cu Luxemburgul şi în zona Trier din Germania, unde anchetatorii au indicii că tânăra s-ar putea afla. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » O româncă din Belgia este dată dispărută de un an. Soţul ar fi ameninţat-o că va fi următoarea Elodia Ghinescu