Antena Meniu Search
x

Video O şansă în plus să devii mamă. Un centru de fertilitate in vitro din Cluj oferă servicii complete

Sunt tot mai multe cuplurile care îşi doresc să aibă un copil, dar nu reuşesc să facă acest lucru din cauza problemelor de fertilitate. Din fericire există soluţii.

de Redactia Observator

la 10.08.2021, 13:03

Vezi și

Centrul de Fertilitate şi Fertilizare în vitro din Cluj oferă pacienţilor servicii complete, de la diagnosticarea problemelor existente până la tratarea lor şi, în final, naşterea copilului mult dorit. Deschis de doar câteva luni, centrul are deja primul succes înregistrat. O femeie căreia nimeni nu i-a mai dat speranţe că va putea rămâne însărcinată, va deveni mamă.

Violeta este din Buzău şi, împreună cu soţul ei, visează de mult timp să aibă un copil. Dar din cauza unor probleme de fertilitate, până acum nu a reuşit să rămână însărcinată. "Cred că undeva la 7-8 ani după ce am depistat problema cu trompele mele înfundate. În acest timp am căutat mai mulţi medici. Mi se dădeau nişte tratamente cu antibiotici şi ovule, care îmi dădeau speranţă că totul va fi bine, nu a fost", a declarat Violeta Buturuga.

Violeta a reuşit să-şi îndeplinească visul cu ajutorul medicilor din Cluj. Iar acum, aşteaptă cu emoţii ca în iarna să îşi strângă în braţe copilul pe care şi l-a dorit atât de mult. Va naşte un băieţel. Studiile arată că unul din şase cupluri din România are probleme de fertilitate, iar în 20 la sută dintre cazuri nu există o cauză evidentă. Pentru cei care vor să devină părinţi, trebuie să ştie că vor trece printr-un proces complet. Totul începe cu identificarea problemei. Iar pentru asta este nevoie de echipamente de înaltă performanţă.

"Histerosalpingografia este o procedură de examinare radiologică a cavităţii uterine şi a trompelor foarte utilă pacienţilor cu probleme de infertilitate", a declarat Bogdan Chiroiu, medic primar radiolog. La fel de important este şi ca pacientele care doresc să rămână însărcinate şi nu pot pe cale naturală, să se adreseze cât mai repede specialiştilor. "Dacă pacienta este până în 35 de ani, după 12 luni nu reuşeşte să obţină sarcina pe cale naturală, să meargă să se adreseze medicilor pentru a putea să înceapă investigaţia. Intervalul acesta de timp îl scurtăm dacă pacienta are mai mult de 35 de ani", a declarat Romeo Micu, medic expert în fertilitate. Centrul de Fertilitate şi Fertilizare în vitro din Cluj a fost inaugurat în decembrie 2020 după o investiţie de jumătate de milion de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O şansă în plus să devii mamă. Un centru de fertilitate in vitro din Cluj oferă servicii complete