Antena Meniu Search
x

Video O tânără a păcălit 37 de angajaţi ADP că îi face poliţişti. Victimele deja începuseră să se certe pe "grade"

Zeci de muncitori de la spaţii verzi din Bucureşti au fost lăsaţi fără multe salarii de o femeie care le-a promis că îi face poliţişti. Escroaca i-a racolat pe cei mai naivi angajaţi de la ADP, le-a spus că lucrează la ministerul de interne, iar ei au plătit în total cu mult peste 100 de mii de lei fără să ceară nicio dovadă. În timp ce femeia cheltuia banii lor la păcănele, aspiranţii la o uniformă se plimbau prin faţa secţiilor unde urmau să lucreze, credeau ei. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 12.12.2022, 22:31

Vezi și

Totul a început acum două luni, atunci când 37 de angajaţi de la ADP Sector 3 au primit oferta: să lase maşina de tuns iarba şi să primească uniforma de poliţişti. Recrutarea o făcea o tânără de 33 de ani, care susţinea că are relaţii care îi permit să facă angajări în schimbul unor sume generoase. Le promitea salarii între 7 şi 11 mii de lei. Întreg procesul de angajare era făcut să pară autentic.

Naivii de la Spaţii Verzi i-ar fi dat tinerei între 2.700 și 40.000 de lei fiecare

Andre Rotaru, reporter Observator: Surse Observator spun că femeia ar fi închiriat un apartament, pe care apoi l-ar fi transformat în birou, în acest bloc din zona Mihai Bravu. Victimele ajungeau prima oară aici, primeau un test de personalitate iar apoi treceau printr-un fel de interviu, în care erau întrebate inclusiv unde se văd peste 10 ani în Poliţia Română.

Naivii de la Spaţii Verzi i-ar fi dat tinerei între 2.700 și 40.000 de lei fiecare. Iar cine începea să pună întrebări despre actele de angajare, era dus pe teren. 

Pe acelaşi subiect

Andre Rotaru, reporter Observator: Pentru a linişti victimele, dar şi pentru a le câştiga încrederea, tânăra ar fi plimbat persoanele păgubite pe la diferite sedii şi secţii ale poliţie, arătându-le exact unde ar fi urmat să lucreze.

Înşelătoria a ieşit la iveală după ce angajaţii ADP păcăliţi au început să se laude prietenilor că vor deveni poliţişti. Unii au au început să se certe pe viitoarele funcţii, până când toată povestea a ajuns la urechile unor agenţi adevăraţi.

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt DGPMB: O persoană ne-a sesizat de faptul că a dat suma de 3500 de lei pentru a fi angajată. Vorbim de un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale. 

Tânăra care cerea bani pentru angajări în Poliţie a fost arestată în seara aceasta pentru 30 de zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O tânără a păcălit 37 de angajaţi ADP că îi face poliţişti. Victimele deja începuseră să se certe pe "grade"