Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O tânără din Alba a fost luată dintr-o parcare pentru a fi măritată cu forţa. Femeia credea că merge să ia masa la un restaurant

Cinci persoane care au răpit o tânără din Alba și au dus-o până în județul Timiș au fost condamnate pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Decizia magistraţilor de la Judecătoria din Alba a fost dată pe 9 noiembrie, transmite Alba24

de Redactia Observator

la 13.11.2022 , 14:05

Maşina inculpaţilor Femeia a fost luată din parcarea complexului comercial Alba Mall - Shutterstock

Cazul a avut loc în 2019, în luna august, şi ar fi avut la bază o înţelegere pentru o posibilă căsătorie între tânără și inculpatul principal, un bărbat care atunci avea vârsta de 29 de ani la momentul incidentului. Într-un comunicat de presă al IPJ Alba, polițiștii anunțau că au reținut patru persoane, din cele cinci implicate. Două luni mai târziu, toate persoanele care au participat la răpire au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Tânăra, care avea 25 de ani la momentul respectiv, a fost luată din parcarea complexului comercial Alba Mall, sub pretextul unei mese la restaurant, unde avea să discute despre o posibilă căsătorie. Când se afla în maşină, femeia a realizat că nu mergea spre restaurant. Infractorii au dus-o la domiciliul unuia dintre ei, din oraşul Recaş, judeţul Timiş. 

Toţi inculpaţii au primit pedepse cu suspendare

Articolul continuă după reclamă

"În data de 27.08.2019, inculpatul C.I. a luat-o pe persoana vătămată dintr-o parcare din Alba Iulia și a determinat-o să urce în autoturismul său, sub pretextul că vor lua masa la un restaurant, însă, ulterior, ajutat de inculpaţii C.A., Ş.A., S.G. şi R.A.M., a dus-o la domiciliul său din orașul Recaș, județul Timiș, iar ulterior în orașul Lugoj, contrar voinței acesteia", au transmis procurorii din Alba Iulia.

"Cu această ocazie, inculpaţii R.A.M. şi Ş.A. au coborât din autoturismul lor, au luat-o în brațe pe persoana vătămată și au mutat-o de pe scaunul dreapta față al autoturismului inculpatului C.I. pe bancheta din spate, unde a fost flancată de inculpatele S.G. şi C.A., în contextul în care persoana vătămată era transportată contrar voinței sale în orașul Recaș", au adăugat aceştia în rechizitoriul întocmit.

Inculpatul principal a fost condamnat la un an și 8 luni de închisoare cu suspendare de către judecătorii din Alba Iulia, iar complicii săi, la câte un an și trei luni cu suspendare. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » O tânără din Alba a fost luată dintr-o parcare pentru a fi măritată cu forţa. Femeia credea că merge să ia masa la un restaurant