Antena Meniu Search
x

O ucraineancă de 22 de ani, hărţuită sexual de stareţul unei mănăstiri din Maramureş

O ucraineancă de 22 de ani susţine că a fost hărţuită sexual de stareţul unei mănăstiri din Maramureş.

de Redactia Observator

la 18.04.2022, 11:33

O ucraineancă de 22 de ani, hărţuită sexual de stareţul unei mănăstiri din Maramureş - Shutterstock

Incidentul ar fi avut loc în localitatea Petrova în perioada 13-15 aprilie, însă plângerea a fost depusă la Poliţia Sighet, duminică, 17 aprilie. Oamenii legii fac cercetări în vederea stabilirii veridicității aspectelor sesizate. Potrivit informaţiilor obţinute de reporterul Observator Simona Vasiac, tânăra refugiată susţine că a fost pipăită de stareţ.

Se pare că tânăra a intrat în ţară prin Vama Sighet şi a primit de la voluntarii Unicef un bilet spre Bucureşti. Cum nu avea niciun plan concret, fata a fost în final luată de preot, care primea la rândul său refugiate prin cortul Unicef, la mănăstire. Președintele asociației a rugat-o pe una din voluntare să o caute pe fată după câteva zile să vadă dacă este bine, iar aceasta s-ar fi plâns că nu. Au căutat un translator şi în scurt timp povestea avea să iasă la suprafaţă. Voluntarii au plecat după ea la mănăstire, au cazat-o la un motel din Sighet şi au convins-o să depună plângere. Fata este acum internată în spital.

Ce spun poliţiştii

Ieri, 17 aprilie, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina cu privire la faptul că, în perioada 13-15 martie 2022, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 55 de ani.

Polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt și a împrejurărilor producerii evenimentului.

Stareţul Mănăstirii Izvorul Tămăduirii din Maramureș nu este la primul scandal. În 2020, acesta era acuzat că ţinea căpriori în captivitate. Atunci, polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul infracțiunii de deținere ilegală de animale sălbatice luate din natură. Fapta este prevăzută în art. 33 alin. 1 lit. F din OUG 57/2007 și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă penală de la 30.000 la 60.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O ucraineancă de 22 de ani, hărţuită sexual de stareţul unei mănăstiri din Maramureş