Antena Meniu Search
x

"Oamenii pot înfăptui minuni". Cinci români au primit o nouă șansă la viață. Două familii au acceptat donarea de organe

Cinci români au primit noi șanse la viață după ce două familii din București și Oradea au acceptat donarea de organe în urma morții cerebrale a unor persoane din familie, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 21.02.2024, 10:23

"Oamenii pot înfăptui minuni". Cinci români au primit o nouă șansă la viață. Două familii au acceptat donarea de organe
"Oamenii pot înfăptui minuni". Cinci români au primit o nouă șansă la viață. Două familii au acceptat donarea de organe - Shutterstock

Agenția Națională de Transplant anunță că a avut loc un maraton pentru viață al echipelor medicale de prelevare și transplant în 24 de ore. Două familii au acceptat donarea de organe și țesuturi și astfel 5 oameni au primit o nouă șansă la viață prin transplant de organe.

Maraton pentru viață la Spitalul Universitar de Urgență București

Maratonul pentru viață a început duminică dimineață, la Spitalul Universitar de Urgență București - SUUB, acolo unde familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe. Echipa ATI şi de coordonare a spitalului au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi.

Astfel, un pacient în stare critică a fost salvat datorită intervenției de transplant hepatic realizat la Institutul Clinic Fundeni, iar datorită intervențiilor de transplant renal realizate tot la Institutul Clinic Fundeni, alți doi pacienți vor scăpa de chinul lungilor ședințe de dializă.

Un ajutor neprețuit a venit și de la o familie din Oradea

Câteva ore mai târziu, la Spital Clinic Județean de Urgență Bihor - Oradea, familia îndurerată a unui pacient aflat în moarte cerebrală găsea puterea de a ajuta alți oameni, de a oferi altor familii șansa de a-i avea pe cei dragi alături, fiind de acord cu donarea de organe. Echipa ATI și de coordonare a spitalului orădean, împreună cu echipa chirurgicală de prelevare a ICUTR Cluj – pentru rinichi, au încheiat cu succes una din etapele activității de transplant. Astfel, alți doi pacienți erau salvați prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal - ICUTR Cluj.

„În spatele acestor victorii pentru viață stau miile de ore de muncă, de abnegație și dăruire a unor profesioniști care și-au dedicat viața și cariera acestei activități. Încă o dată, mulțumim cu profund respect familiilor donatorilor pentru gestul neprețuit, gest ce demonstrează că, prin bunătate și iubire, oamenii pot schimba destine și înfăptui minuni pentru semenii lor. De asemenea, mulțumim tuturor echipelor de medici și asistenți care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura șansă la viață, precum și conducerilor unităților sanitare pentru susținerea Programului Național de Transplant”, spun reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Oamenii pot înfăptui minuni". Cinci români au primit o nouă șansă la viață. Două familii au acceptat donarea de organe