Antena Meniu Search
x

Video Obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Ilie. Ce nu este bine să faci pe 20 iulie conform tradiţiilor

Astăzi creștinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie, o sărbătoare importantă pentru români, ce are loc pe data de 20 iulie. Sfântul Ilie este considerat în popor făcător de minuni şi aducător de ploi. 

de Angela Bertea

la 22.07.2023, 15:00

Vezi și

Ce nu se face în acestă zi

Astăzi îl cinstim pe Sfântul Ilie. Este indicat să ne odihnim, să nu lucrăm nici în gospodărie, treburi casnice, nici la câmp pentru a nu stârni mânia Sfântului. În credinţa populară se spune că Sfântul Ilie poate provoca furtuni puternice. Aşasar nu se lucrează pământul pentru ca recoltele să fie ferite de grindină şi fulgere.

Obiceiuri de Sfântul Ilie

Din bătrâni se spune că este bine ca în această dimineaţă să fie culese plante de leac, mai ales busuioc, pentru noroc şi sănătate. După ce sunt culese ele sunt puse la uscat. Tot de Sfântul Ilie se strânge mierea din stupi, se duc faguri la biserică pentru sfinţit, după care se împart de pomană. În anumite zone oamenii mănâncă fructe proaspete pentru a fi sănătoşi.

În Biserici, preoţii săvârşesc slujbe religioase iar creştinii sunt aşteptaţi să participe şi ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Ilie. Ce nu este bine să faci pe 20 iulie conform tradiţiilor