Antena Meniu Search
x

Obiecte folosite de mari actori români, scoase la licitație

Pasionaţii pot participa în curând la o licitaţie cu multe amintiri. Obiecte personale sau folosite ca recuzită în filme şi piese de teatru de mari actori români vor fi scoase la vânzare.

Vezi și

Pasionaţii pot participa în curând la o licitaţie cu multe amintiri. Obiecte personale sau folosite ca recuzită în filme şi piese de teatru de mari actori români vor fi scoase la vânzare

"Creatorul de teatru" este una dintre cele mai longevive piese postdecembriste. 10 ani s-a jucat iar Marcel Iureş a apărut în fiecare reprezentaţie cu aceleaşi cizme înalte, din piele neagră. 150 de euro este preţul de pornire pentru ele. Tot de la aceeaşi sumă va pleca şi licitaţia pentru ceasul de bord al lui Amza Pelea, de care actorul era nedespărţit în călătoriile sale. Costumul pe care Victor Rebengiuc l-a purtat în rolul lui Ştefan Tipătescu din "O scrisoare pierdută" se licitează de la 200 de euro. Maia Morgenstern a donat pentru acţiunea caritabilă o brăţară..

Şi pantofii pe care Florina Cercel i-a purtat în rolul Vandei, din piesa de teatru "Gaiţele" vor fi scoşi la licitaţie.

Licitaţia "Dăruind vei dobândi" are loc cu ocazia Festivalul Naţional de Teatru. Cea mai scumpă piesă e tabloul în care este reprezentat Ştefan Iordache. 900 de euro este preţul de pornire.

Licitate vor fi şi articolele vestimentare care au aparţinut actorilor consacraţi ai scenei româneşti. În spateel fiecărei costumaţii se ascunde o poveste, dar şi sunetul apaluzelor. Actorii care şi-au donat obiectele îşi vor susţine cauza şi din sala de licitaţie.

Banii adunaţi vor merge către artişti aflaţi în situaţii dificile, ca semn că nu au fost uitaţi de public şi nici de colegi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Obiecte folosite de mari actori români, scoase la licitație