Antena Meniu Search
x

Oboi de 5.000 de euro, furat din biserică şi amanetat pe 600 de lei. Poliţiştii l-au găsit pe un site de anunţuri, după un an

Un oboi în valoare de 5.000 de euro, furat anul trecut dintr-o biserică aflată în satul Pitulicea din comuna Glodeanu Sărat, judeţul Buzău, a fost găsit de poliţiştii buzoieni după mai bine de un an de cercetări. Cel care a furat instrumental muzical a fost plasat sub control judiciar.

de Redactia Observator

la 27.10.2022, 17:36

Oboi de 5.000 de euro, furat din biserică
Oboi de 5.000 de euro, furat din biserică - Shutterstock (scop ilustrativ)

În iulie 2021, mai mulţi tineri din Olanda au ajuns la Buzău pentru o serie de evenimente culturale cu membrii Bisericii baptiste din satul Pitulicea. Atunci, un bărbat din Ilfov ar fi dat o spargere în cursul nopţii şi ar fi plecat cu un instrument musical găsit în biserică, pe care ulterior l-ar fi amanetat pentru 600 de lei.

Oboiul furat valora 5.000 de euro

"Fapta a fost sesizată în dimineaţa zilei de 30 iulie 2021, în jurul orei 09.00, de către proprietara instrumentului, o tânără în vârstă de 32 de ani, din Olanda. Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 29/30 iulie 2021, bănuitul ar fi pătruns prin efracţie într-un lăcaş de cult din Glodeanu Sărat şi ar fi sustras instrumentul, depozitat de temporar de păgubită în biserica respectivă, în vederea realizării unor activităţi de voluntariat în domeniul cultural-religios. Tânăra a estimat valoarea bunului sustras la 5.000 de euro", se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Oboiul furat din biserică a fost amanetat de hoţ pentru 600 de lei, iar ulterior a fost cumpărat de un alt bărbat din Voluntari care şi-a dat seama de valoarea instrumentului şi l-a scos la vânzare pe un site de anunţuri, unde l-au văzut şi poliţiştii.

Pe acelaşi subiect

Hoţul l-a amanetat pentru 600 de lei

"În baza datelor tehnice ale instrumentului şi a celorlalte informaţii furnizate de persoana vătămată, poliţiştii au descoperit instrumentul muzical la un bărbat, din Voluntari, care îl achiziţionase de la o casă de împrumut cu scopul comercializării pe platformele online de profil. Din investigaţii, poliţiştii au stabilit că bunul ar fi fost achiziţionat de către casa de împumut chiar de la bănuit, contra sumei de 600 de lei. Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti, în vederea restituirii către proprietară", se mai arată în informarea transmisă de IPJ Buzău, potrivit news.ro.

Poliţiştii buzoieni au ajuns astfel şi la cel care a furat instrumentul muzical, un ilfovean de 39 de ani care a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, iar miercuri a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Oboi de 5.000 de euro, furat din biserică şi amanetat pe 600 de lei. Poliţiştii l-au găsit pe un site de anunţuri, după un an