Antena Meniu Search
x

Video Oficialii din Suceava au emis hârtia ce putea opri demolarea fostului spital din Fălticeni abia după ce clădirea a ajuns un morman de cărămizi

O decizie a oficialilor a venit câteva ore prea târziu că să oprească transformarea unui spital într-o grămadă de moloz și cărămizi în județul Suceava. Vă arătam ieri cum, în lipsa unei decizii din partea Direcţiei pentru Cultură Suceava, Primăria Fălticeni a pus la pământ o bună parte din clădirea în care a funcţionat, în ultimii 160 de ani, un spital.

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 00:36

Vezi și

Aseară, un activist s-a urcat pe clădire, că să oprească buldozerele. N-a fost chip. Abia azi a anunţat Direcţia pentru Cultură că analizează dacă imobilul merită sau nu să fie înscris pe lista clădirilor-monument. Doar că, între timp, nu a rămas mai nimic de declarat monument.

Fostul spital din Fălticeni a fost demolat

Primarul se apără şi spune că până azi la ora 16 nu avea vreo hârtie oficială privind clasarea imobilului. Iar directorul Direcţiei pentru Cultură spune că a emis abia azi actul pentru că ieri a aşteptat zadarnic să vină primăria la discuţii.

Hârtia care anunţă declanşarea procedurii de clasare suspendă, la nevoie, şi vreme de un an, orice intervenţie asupra clădirii. Doar că mai sunt numai cărămizi acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Oficialii din Suceava au emis hârtia ce putea opri demolarea fostului spital din Fălticeni abia după ce clădirea a ajuns un morman de cărămizi