Antena Meniu Search
x

Ofiţer de poliţie din Reghin, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi şantaj

Un ofiţer de poliţie din Reghin a fost trimis în judecat, în stare de arest la domiciliu, fiind acuzat de comiterea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi a infracţiunii de şantaj.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 17.12.2020, 18:36

Ofiţerul de poliţie este acuzat că ar fi şantajat un coleg
Ofiţerul de poliţie este acuzat de comiterea a trei infracţiuni de trafic de influenţă - Hepta - imagine ilustrativă
  • Ofiţerul de poliţie este acuzat de comiterea a trei infracţiuni de trafic de influenţă.
  • Dosarul ofiţerului de poliţie va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Mureş.

Ofiţerul de poliţie, identificat drept Florin Roberto Raica, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

Raica este acuzat că "în perioada martie – mai 2020, printr-un intermediar, ar fi pretins de la trei persoane, cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației, sumele de 6.750 de euro și 3.300 de lei, din care ar fi primit 1.750 de euro și 3.300 de lei. În schimbul banilor, inculpatul ar fi promis că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Institutului de Medicină Legală și că îi va determina să stabilească valori ale alcoolemiei sub limita legală în dosarele în care persoanele respective erau cercetate. De asemenea, inculpatul ar mai fi promis și rezolvarea favorabilă a cauzelor respective, concretizată prin încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției cu amânarea aplicării pedepsei (scopul final fiind obținerea permiselor de conducere într-un timp foarte scurt). La data de 14 octombrie 2020, inculpatul Raica Florin Roberto ar fi amenințat un coleg de serviciu (agent de poliție) că va face publice mai multe probe compromițătoare în legătură cu săvârșirea, de către acesta, a unor presupuse fapte de natură penală sau disciplinară. Pentru a nu fi divulgate presupusele probe, agentul ar fi trebuit să convingă anumite persoane să înceteze să mai facă afirmații în legătură cu conduita infracțională a ofițerului Raica Florin Roberto".

Dosarul ofiţerului de poliţie din Reghin va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Mureş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Ofiţer de poliţie din Reghin, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi şantaj